Parfum voor huis en huid

Ze rijzen als paddenstoelen uit de grond: de nieuwste interieurparfums.

Antwerps decorateur Pieter Porters sloeg de handen in elkaar met ‘Perfume Event Organizer’ Dimitri Weber en parfumeur Olivier de Coster om een collectie van zes interieurparfums en bijhorende geurkaarsen te creÔren. Bijzonder aan deze collectie is dat u ze zowel voor uw interieur als voor uw huid kunt gebruiken.

De Antwerpenaar is zelf een fervent gebruiker van interieurparfums. “Je kunt het mooiste interieur binnenstappen, maar dat verliest voor mij al z’n schoonheid als ik ruik dat ze er de dag voordien spruitjes hebben gekookt”, zegt Porters daarover.

“Veel interieurparfums zijn heel sterk en zwaar, en vooral: heel synthetisch. Bij dit gamma hebben we gekozen voor nobele, natuurlijke grondstoffen, waardoor mensen ze ook als ‘gewoon’ parfum kunnen gebruiken”, legt Dimitri Weber uit.

Als tip geeft de geurenspecialist de interieurparfums te spuiten op warme voorwerpen, zoals een lampenkap of de verwarming. Ook een aanrader: de geurkaarsen tussen uw linnen plaatsen, ook al zijn ze al opgebrand. Het residu dat achterblijft, geeft nog veel geur af. Immers: hoe meer naar de bodem, hoe sterker de kaars gaat ruiken. De geur mag best sterk zijn, want dé klacht is vaak dat het parfum niet lang genoeg aanwezig blijft.

Stefanie Van den Broeck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content