Fame, het eerste parfum van Lady Gaga, gaat bijzonder vlot over de toonbank. Als we excentrieke zangeres mogen geloven, werden op één week tijd maar liefst zes miljoen exemplaren verkocht. Dat heeft ze zelf met een tweet wereldkundig gemaakt. Ze voegde er nog aan dat het megasucces de op een na beste parfumverkoop uit de geschiedenis is. Alleen Coco Chanel deed beter.

Op 13 september werd 'Fame' onder massale belangstelling en met de nodige glitter en glamour voorgesteld in het New Yorkse Guggenheim Museum. Onder meer Yoko Ono, Marc Jacobs, Paris Hilton, Michael Strahan, Jason Wu en Lindsay Lohan waren van de partij. La Gaga zelf verscheen in de vorm van haar eigen flacon, als een zwarte parfumflesje met goudkleurige accessoires. Tijdens de presentatie liet ze een tattoe op haar achterhoofd zetten. Het geurtje werd ook in België met de nodige toeters en bellen gelanceerd.

'Fame' werd ontwikkeld door meesterparfumeur Richard Herpin en wordt geproduceerd door Coty. Voor de flacon en de reclamecampagne sprak de popster respectievelijk oudgedienden Nick Knight en Steven Klein aan. (DB)

Fame, het eerste parfum van Lady Gaga, gaat bijzonder vlot over de toonbank. Als we excentrieke zangeres mogen geloven, werden op één week tijd maar liefst zes miljoen exemplaren verkocht. Dat heeft ze zelf met een tweet wereldkundig gemaakt. Ze voegde er nog aan dat het megasucces de op een na beste parfumverkoop uit de geschiedenis is. Alleen Coco Chanel deed beter. Op 13 september werd 'Fame' onder massale belangstelling en met de nodige glitter en glamour voorgesteld in het New Yorkse Guggenheim Museum. Onder meer Yoko Ono, Marc Jacobs, Paris Hilton, Michael Strahan, Jason Wu en Lindsay Lohan waren van de partij. La Gaga zelf verscheen in de vorm van haar eigen flacon, als een zwarte parfumflesje met goudkleurige accessoires. Tijdens de presentatie liet ze een tattoe op haar achterhoofd zetten. Het geurtje werd ook in België met de nodige toeters en bellen gelanceerd. 'Fame' werd ontwikkeld door meesterparfumeur Richard Herpin en wordt geproduceerd door Coty. Voor de flacon en de reclamecampagne sprak de popster respectievelijk oudgedienden Nick Knight en Steven Klein aan. (DB)