Paris Hilton heeft woensdagavond in New York de award voor beste "celebrity parfum van het jaar" gekregen. Ze ontving de prijs voor het naar haar genoemde parfum tijdens het jaarlijkse gala van de 'Fragrance Foundation FiFi Awards', dat al voor de 37ste keer plaats had.

Naast het geurtje van de Amerikaanse hotelerfgename vielen nog tal van andere parfums in de prijzen. 'Harajuku Lovers Fragrances' kaapte de award voor beste vrouwelijk luxeparfum weg. Bij de mannen ging 'I am King' van Sean John met die grote eer lopen.

De Amerikaanse modeontwerper Marc Jacobs mocht op het gala de 'Hall of Fame Award' in ontvangst nemen. Met deze prijs wil de Fragrance Foundation de ontwerper eren voor zijn creativiteit, vernuftigheid en toewijding, niet alleen in functie van zijn eigen bedrijf, maar voor de ganse parfumindustrie. Onder meer Estée Lauder, Jean Pierre Guerlain en Oscar de la Renta gingen de ontwerper al voor.

De Fragrance Foundation werd in 1949 door parfumproducenten opgericht om het onderzoek te steunen naar het belang en plezier van parfum voor het Amerikaanse publiek. Vandaag is de organisatie wereldwijd actief.

De volledige lijst met de winnende parfums is te vinden op www.fragrance.org/fifi.

Ruth Vanden Berghe

Paris Hilton heeft woensdagavond in New York de award voor beste "celebrity parfum van het jaar" gekregen. Ze ontving de prijs voor het naar haar genoemde parfum tijdens het jaarlijkse gala van de 'Fragrance Foundation FiFi Awards', dat al voor de 37ste keer plaats had.Naast het geurtje van de Amerikaanse hotelerfgename vielen nog tal van andere parfums in de prijzen. 'Harajuku Lovers Fragrances' kaapte de award voor beste vrouwelijk luxeparfum weg. Bij de mannen ging 'I am King' van Sean John met die grote eer lopen. De Amerikaanse modeontwerper Marc Jacobs mocht op het gala de 'Hall of Fame Award' in ontvangst nemen. Met deze prijs wil de Fragrance Foundation de ontwerper eren voor zijn creativiteit, vernuftigheid en toewijding, niet alleen in functie van zijn eigen bedrijf, maar voor de ganse parfumindustrie. Onder meer Estée Lauder, Jean Pierre Guerlain en Oscar de la Renta gingen de ontwerper al voor.De Fragrance Foundation werd in 1949 door parfumproducenten opgericht om het onderzoek te steunen naar het belang en plezier van parfum voor het Amerikaanse publiek. Vandaag is de organisatie wereldwijd actief. De volledige lijst met de winnende parfums is te vinden op www.fragrance.org/fifi.Ruth Vanden Berghe