Parfum geïnspireerd op topwijnen

© Kelly Jones

Sauvignon Blanc, Riesling, Cabernet, Merlot en Chardonnay vormden de basis voor The Kelly &Jones Wine Notes Collections.

Wanneer we dachten zowat alles onder onze neus gekregen te hebben stuitten we op een bericht over wijnparfums. The Kelly &Jones Wine Notes Collections bevat vijf parfums die geïnspireerd werden op wijnvariëteiten als Sauvignon Blanc, Riesling, Cabernet, Merlot en Chardonnay.

Parfumeur Kelly Jones haalde de, nuja, “mosterd” tijdens een wijnproefsessie. Ze werd geschoffeerd door de sommelier omdat ze parfum droeg naar een wijnproefsessie, iets wat de natuurlijke aroma’s van de wijnen zou verpesten. In plaats van gegeneerd te zijn raakte Jones geïntrigeerd door het geurenspel tussen haar parfum op vanillebasis en de noten van de wijn die ze aan het proeven was.

Jones sloot zich op in haar geurenlaboratorium met haar favoriete flessen wijn -iets wat wij persoonlijk ‘vrijdagavond’ noemen- en begon verschillende geuren met de ondertonen van iedere wijn te mengen. Het eindresultaat zijn vijf parfums die onder meer geuren als honingdauw, rabarber en gebrande eik bevatten.

In feite is het best logisch. Iedere geslaagde dertiger weet eerst de neus in het glas te steken alvorens wijn te drinken. Met je reukorgaan proef je immers ook en leer je het complexe smakenpatroon van de wijn beter begrijpen. Met haar Wine Notes Collections wil Jones de twee bijzonder zintuiglijke werelden van wijn en parfum dichter bij elkaar brengen. Waarschuwing: Brunello achter je oren druppelen heeft niet hetzelfde effect. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content