Overdadige make-up mag weer

Vergeet gedepte lippen en fijne wenkbrauwen, de subtiele -zonder make-up look- is officieel passé.

Vergeet gedepte lippen en fijne wenkbrauwen, de subtiele -zonder make-up look- is officieel passé. Volgens stijlmagazine ’10’ is de slechte smaak terug in al zijn glorie, met dikke wimpers en lippenstift die haast tot op de tanden mag uitgesmeerd worden.

“Ik was de schimmige, wazige meisjes op de covers zo beu”, zegt Sophia Neophitou, hoofdredactrice van het magazine aan de Britse krant The Guardian. “Ik wou iets pittigers”. Samen met Peter Philips, creatief directeur make-up bij Chanel besloot ze voor het volgende nummer een model met stevige mascara, dito lipstick en opvallende blush op de cover te zetten.

Neophitou is niet de enige die het make-uptij wil doen keren. Eigenlijk volgt ze wat al te zien was tijdens de defilés voor de herfst en winter 2009-2010. Samen met de schoudervullingen en jaren 80-esthetiek was de slechte smaak alom tegenwoordig op de catwalks. Alexander McQueen liet modellen met cartoonachtige rode lippen en gebleekte wenkbrauwenn defileren. Bij Dior koos Galliano voor goudkleurige en paarse oogschaduw met spinachtige wimpers. En zelfs Marc Jacobs, normaal gezien een stijlbarometer, toonde make-up die erg jaren ’80 aandeed, met donker aangezette ogen en hoogrode lippen. Het oude advies om slechts één gelaatstrek in de verf te zetten werd vrolijk aan de laars gelapt.

Wie wil kan dus aan het experimenteren slaan. Maar zoals met alles wat u op de catwalk ziet: vooral niet zomaar kopiÔren. Voorzichtig zijn.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content