Opgestoken haar wordt dé najaarstrend

Dit najaar zijn de fifties helemaal terug. Ook de dot of de beehive.

Dit najaar zijn de fifties helemaal terug. Fashionista’s worden niet alleen geacht bustiers, wijde rokken tot onder de knie en puntige pumps te dragen, ook de kapseltrends gaan volledigl richting jaren ’50. Wilde loshangende haren zijn compleet passé en maken plaats voor de come back van de dot of beehive. De ultieme stijlreferentie in deze zijn de glamoureuze kapsels uit de succesvolle reeks Mad Men en in het bijzonder die van Joan Holloway (actrice Christina Hendrickx).

In de meest recente Prada-show in Milaan defileerden modellen met strenge bibliothecaresse-chignons. Giles Deacon gaf zijn modellen een opgeblazen beehive en bij Yves Saint Laurent werd het haar strak naar achteren gekamd in een enorme dot achter op het hoofd.

Voor wie zelf met kam en haarlak aan de slag wil: overdrijving is het sleutelwoord. De dot staat nog altijd vaak symbool voor een oud vrouwtje en op die manier kan u een te oude look vermijden. Hoogte en volume moeten ook achteraan zitten. Voordeel: met een chignon blijft uw haar de hele dag in vorm.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content