‘Op een festival moet je dùrven met je make-up’ Elke Willemen (M.A.C.)

© KS

Ze zijn in totaal met 18, de artists die het make-upmerk M.A.C. backstage heeft zitten om de 51 verschillende looks van Tomorrowland tot stand te laten komen. Knack Weekend dook tussen de valse wimpers en de paint pots en trok senior make-up artist Elke Willemen aan de mouw.

Het is de droom van elke make-up artist: looks ontwerpen en onder je borstels tot stand laten komen voor een festival zo sprookjesachtig als Tomorrowland. De ogen van senior make-up artist Elke Willemen schitteren wanneer we haar backstage ontmoeten, in de gezellige drukte waar de dansers en promojongens en -meisjes zich laten klaarmaken voor hun performance op het veld. Feeërieke kostuums, kleurrijke pruiken, tafels vol make-up en een weeë walm van haarlak domineren de ruimte.

“Dit is toch zalig” zegt Willemen enthousiast. Samen met haar M.A.C.-team van 18 artist zorgt zij ervoor dat iedereen die de sfeer van Tomorrowland weergeeft er piekfijn uitziet. Het thema van dit jaar is Kingdom of Melodia en ademt een Middeleeuwse sfeer en dat is ook terug te vinden in de outfits en de make-up looks die de organisatie van Tomorrowland samen met de kostuumontwerpers van Soul15 en M.A.C. hebben ontworpen. “Daar gaat heel veel werk aan vooraf” zegt Willemen. “Dat zijn veel creatieve meetings waar moodboards worden samengesteld, en op basis daarvan gaan wij dan facecharts opstellen. Zo’n maand voor het festival begint gaan we die looks uittesten en eventueel bijwerken, waarna ik alles aan de artists brief. Zo zijn we zeker dat op het festival alles op rolletjes loopt.”

'Op een festival moet je dùrven met je make-up' Elke Willemen (M.A.C.)
© M.A.C. Cosmetics

Sommige looks, zoals de Porcelain Dolls en de Pee Police, komen ieder jaar terug, maar ook dit jaar valt er heel wat nieuws te ontdekken. Zo is de ijskoningin een nieuw personage dat de komende drie jaar een grote rol zal spelen.

“Performers op festivals moeten echt kunnen rekenen op hun make-up, en dat in alle omstandigheden. Of het nu zweten geblazen is of de hele dag regent, het is heel belangrijk dat alles goed blijft zitten. Daarom gebruiken we op Tomorrowland vooral de Pro Longwearproducten -waarin we nu ook een hele fijne nieuwe foundation hebben: de Pro Longwear Nourishing Waterproof foundation”, aldus Willemen.

Naast de basisproducten uit de longwearline worden ook de Pro Chromalines, acrylverf en natuurlijk alles wat schittert uit de kast gehaald. “We hebben hier drie soorten glimmers: de gewone glitters, de 3Dglitters met verschillende kleurreflecties en dan de reflects, die hebben een hele fijne korrel en zijn uit plastic in plaats van metaal, dus die zijn nog aangenamer om rond de ogen aan te brengen.”

'Op een festival moet je dùrven met je make-up' Elke Willemen (M.A.C.)
© KS

“Tomorrowland is echt een festival waar mensen all out zouden moeten gaan met hun make-up. Er zijn wel mensen op de wei met indrukwekkende looks, maar dat zijn meestal geen Belgen: wij houden het nogal braafjes en dat vind ik wel jammer”, vertelt Willemen. “Ik merk echter wel dat we langzaam aan het evolueren zijn. Ik zie toch heel wat mensen met die gouden plaktattootjes dus als ze die stap durven zetten, dan is een creatieve make-uplook niet ver af… ik kan niet wachten om dat te mogen meemaken!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content