Onze favoriete geuren voor de zomer van 2013

Nu heeft u geen enkel excuus meer om niet overheerlijk te ruiken, zelfs -en vooral- op de zwoelste der zomeravonden.


1. Lancaster Summer Splash Parfum en direct zonlicht gaan niet al te best samen en dus ontwikkelden de wetenschappers van Lancaster Laboratories een unieke zomergeur die geen vlekken maakt op de huid en dus tijdens het zonnebaden gedragen kan worden. Fijn, zo’n innovatief en praktisch product, maar de Summer Splash ruikt nog eens heerlijk (met geurnoten van oranjebloesem, neroli, muskus en bergamot) en komt in een vrolijke verpakking. Favoriet!

2. Les Cascades de Rochas Songe D’Iris Wij waren al fan van de eerste geur in deze parfumlijn (Eclat d’Agrumes), maar Songe d’Iris weet perfect dat frisse en bloemige van een koeler wordende zomeravond in een flesje te vangen. Geurnoten van -uiteraard- iris, bergamot, waterlelie, vijg en pure chocolade.


3. Jo Malone Osmanthus Blossom Cologne Wij kunnen jullie al vertellen dat Jo Malone vanaf september de sensuele geur Peony & Blush Suede op ons zal loslaten, maar deze zomer gaan wij graag voor haar OsmanthusBlossom. Wie zomer zegt, zegt bloemen en dankzij het gebruik van de bloesem van de Aziatische Osmanthus kiest Malone voor een jonge, frisse geur in plaats van te gaan voor een rijp en zwaarder parfum. Noten van abrikoos en perzik brengen een fruitige, maar heel subtiele warmere toets.

4. L’Occitane Thé Vert & Bigarade L’Occitane bracht een prachtige geurenlijn op de markt onder de naam Collection De Grasse. Deze Eau de Toilette is zonder twijfel onze favoriet: pittige sinaasappel wordt gesust door groene thee en je herkent accenten van cederhout, tijm en muskus.

5. Diptyque L’Eau du Trente-Quatre Een wonderlijke en gesofisticeerde mix van citrusvruchten, lavendel, saffraan, geranium en patchoeli spelen tegen het originele palet van rozemarijn, kruidnagel en zwarte bessen. Complex maar subtiel.


6. L’Eau par Kenzo Colors Het beroemde L’Eau par Kenzo kreeg een zomerse limited edition update en is net zo heerlijk verkoelend als een duik in een rivier. Vrouwen kunnen zich hullen in een wolk van mandarijn, witte perzik, jasmijn en lelietjes-van-dalen, terwijl mannen zich dan weer verfrissen met geurnoten van citroen, koriander, munt en salie.

7. Burbery Body Tender Het Britse merk omschrijft de nieuwe geur als een lichte, bezielde versie van de iconische Burberry Body met verse citroen, rozenextract en witte jasmijn als ondertoon. Zacht, fris en perféct voor de zomer.


8. Byredo Inflorescence Byredo is erin geslaagd bloemenweelde over te brengen naar een parfum dat toch niet te zwaar en overweldigend wordt op de huid. Fresia en roos spelen met magnolia en lelietjes-van-dalen en worden in toom gehouden door jasmijn. Voor de flower girls onder ons


9. Calvin Klein DownTown (vanaf augustus) Deze Downtown is een zachte geur met gardenia, viooltjes en muskus die weet te verrassen met pittige accenten van roze peper en cederhout, afgewerkt met fruitige toetsen van groene peer, pruim en sukadecitroen. Geen alledaags parfum dus, maar iedereen valt ongetwijfeld voor deze intrigerende combinatie!

10. Roger&Gallet Fleur de Figier Het was moeilijk kiezen tussen de frisse fruitigheid van R&Gs Fleur de Figier en het meer zwoele en exotische Bois D’Orange. Liefst van al raden we u ze beiden aan, maar een lichte voorkeur gaat uit naar de Fleur de Figier; een geur die gebaseerd is op vijg, mandarijn en pompelmoes en even verrukkelijk ruikt als hij klinkt.

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content