Het internet blijft een populaire plek om op zoek te gaan naar schoonheidsproducten. Ondanks alle economische onheilstijdingen steeg de online verkoop van beauty vorig jaar nog met 1 procent in vergelijk met het jaar daarvoor. Tot die vaststelling kwam het Amerikaanse onderzoeksbureau NPD.

Vrouwen spendeerden vorig jaar gemiddeld 86 dollar aan schoonheid op het internet. En volgens NPD kochten ze daarmee zowel grotere hoeveelheden als duurdere producten dan het jaar daarvoor.

Het onderzoeksbureau denkt dat vooral het gemak van internetshoppen een rol speelt. Het is makkelijk om ongestoord te kijken en prijzen te vergelijken. Ook zou het feit dat op die manier vervoerskosten uitgespaard worden niet onbelangrijk zijn.

Ann Heylens.

Het internet blijft een populaire plek om op zoek te gaan naar schoonheidsproducten. Ondanks alle economische onheilstijdingen steeg de online verkoop van beauty vorig jaar nog met 1 procent in vergelijk met het jaar daarvoor. Tot die vaststelling kwam het Amerikaanse onderzoeksbureau NPD.Vrouwen spendeerden vorig jaar gemiddeld 86 dollar aan schoonheid op het internet. En volgens NPD kochten ze daarmee zowel grotere hoeveelheden als duurdere producten dan het jaar daarvoor.Het onderzoeksbureau denkt dat vooral het gemak van internetshoppen een rol speelt. Het is makkelijk om ongestoord te kijken en prijzen te vergelijken. Ook zou het feit dat op die manier vervoerskosten uitgespaard worden niet onbelangrijk zijn. Ann Heylens.