Bij gebrek aan tijd 's morgens moeten bepaalde beautyrituelen er soms aan inboeten. Met make-up kan dat vrij makkelijk opgelost worden - een spiegeltje, concealer, mascara, lipstick en enkele meters file is alles wat je nodig hebt - maar je kapsel heeft vaak meer tijd nodig. Op uitzondering van enkele vrouwen die hun lokken natuurlijk kunnen laten drogen, hebben de meesten - inclusief ondergetekende - hulp nodig van een haardroger of stijltang.

Met deze tips van kapsel expert Patrick Melville vermijd je 's morgens kapselstress en heb je nooit meer last van een bad hair day.

- Was je haar met shampoo en conditioner voor het slapengaan. Laat een beetje conditioner in je haar gedurende de nacht zodat het kan voeden en herstellen. De volgende ochtend hoef je het enkel nog uit te spoelen en te drogen.

- Je kan je haar 's avonds ook vlechten in verschillende secties. Haal de vlechten er 's morgens uit en werk af met een krultang voor zacht golvend haar.

- Als je je haar 's avonds wast, droog het dan altijd eerst voor je gaat slapen en doe het dan in een lage staart of chignon. Spuit er 's morgens wat droogshampoo op (sowieso een wondermiddel!) en je haar zal er fris uitzien en onmiddellijk op zijn plaats vallen.

- Als je je haar in de ochtend wil wassen, kan je vlak na het douchen een glanzende spray aanbrengen. Borstel je haar vervolgens strak naar achter in een hoge staart of een lage chignon en werk af met speldjes. Deze look is ideaal als je rechtstreeks van je werk naar een feestje moet gaan.

- Haar niet gewassen en je moet snel de deur uit? Breng wat droogshampoo aan en steek je haar losjes op. Het is snel gedaan en ziet er toch stijlvol uit.

Wetende dat de gemiddelde Britse vrouw 294 dagen besteed aan haar kapsel, kan je met deze tips hopelijk wat kostbare tijd uitsparen.

Bij gebrek aan tijd 's morgens moeten bepaalde beautyrituelen er soms aan inboeten. Met make-up kan dat vrij makkelijk opgelost worden - een spiegeltje, concealer, mascara, lipstick en enkele meters file is alles wat je nodig hebt - maar je kapsel heeft vaak meer tijd nodig. Op uitzondering van enkele vrouwen die hun lokken natuurlijk kunnen laten drogen, hebben de meesten - inclusief ondergetekende - hulp nodig van een haardroger of stijltang. Met deze tips van kapsel expert Patrick Melville vermijd je 's morgens kapselstress en heb je nooit meer last van een bad hair day. - Was je haar met shampoo en conditioner voor het slapengaan. Laat een beetje conditioner in je haar gedurende de nacht zodat het kan voeden en herstellen. De volgende ochtend hoef je het enkel nog uit te spoelen en te drogen. - Je kan je haar 's avonds ook vlechten in verschillende secties. Haal de vlechten er 's morgens uit en werk af met een krultang voor zacht golvend haar. - Als je je haar 's avonds wast, droog het dan altijd eerst voor je gaat slapen en doe het dan in een lage staart of chignon. Spuit er 's morgens wat droogshampoo op (sowieso een wondermiddel!) en je haar zal er fris uitzien en onmiddellijk op zijn plaats vallen. - Als je je haar in de ochtend wil wassen, kan je vlak na het douchen een glanzende spray aanbrengen. Borstel je haar vervolgens strak naar achter in een hoge staart of een lage chignon en werk af met speldjes. Deze look is ideaal als je rechtstreeks van je werk naar een feestje moet gaan. - Haar niet gewassen en je moet snel de deur uit? Breng wat droogshampoo aan en steek je haar losjes op. Het is snel gedaan en ziet er toch stijlvol uit. Wetende dat de gemiddelde Britse vrouw 294 dagen besteed aan haar kapsel, kan je met deze tips hopelijk wat kostbare tijd uitsparen.