Een nieuw dieet, 'The Overnight Diet', belooft gewichtsafname tijdens de nachtrust. Dat schrijft New York Daily News.

Het 'slaapdieet' werd ontwikkeld door Caroline Apovian van het Medisch Centrum van Boston en ze beschrijft in het gelijknamige boek 'The Overnight Diet'. Ze beschrijft dat het mogelijk is om tijdens de nachtrust af te vallen door, gedurende zes dagen, het eten van proteïnerijk voedsel. Wanneer je dit afwisselt met een dag vloeibaar eten en een hoop slaap, dan zou je een kilo per nacht afvallen. Volgens Apovian is er geen extra beweging nodig bij het dieet. De dag dat je vloeibaar moet eten, stelt Apovian voor om smoothies te drinken, omdat ze de insulineproductie van het lichaam zouden verminderen. Hierdoor zou je een minder opgeblazen gevoel krijgen en zou het vet rond de buikstreek verdwijnen.

Onderzoekers hebben hun twijfels

Het dieet van Apovian wordt niet overal enthousiast onthaald en velen zijn dan ook sceptisch over haar beweringen. Hoewel onderzoekers wel bevestigen dat meer slaap gewichtsafname stimuleert, geloven veel onderzoekers niet in de methode van Apovian. Een voorbeeld daarvan is Keith Ayoob, directeur van een voedingskliniek: "Als je per nacht een kilo wil afvallen, dan zou je rond de 6000 calorieën moeten verbranden en dat is zo goed als onmogelijk in de slaap." (LVR)

Een nieuw dieet, 'The Overnight Diet', belooft gewichtsafname tijdens de nachtrust. Dat schrijft New York Daily News. Het 'slaapdieet' werd ontwikkeld door Caroline Apovian van het Medisch Centrum van Boston en ze beschrijft in het gelijknamige boek 'The Overnight Diet'. Ze beschrijft dat het mogelijk is om tijdens de nachtrust af te vallen door, gedurende zes dagen, het eten van proteïnerijk voedsel. Wanneer je dit afwisselt met een dag vloeibaar eten en een hoop slaap, dan zou je een kilo per nacht afvallen. Volgens Apovian is er geen extra beweging nodig bij het dieet. De dag dat je vloeibaar moet eten, stelt Apovian voor om smoothies te drinken, omdat ze de insulineproductie van het lichaam zouden verminderen. Hierdoor zou je een minder opgeblazen gevoel krijgen en zou het vet rond de buikstreek verdwijnen. Onderzoekers hebben hun twijfels Het dieet van Apovian wordt niet overal enthousiast onthaald en velen zijn dan ook sceptisch over haar beweringen. Hoewel onderzoekers wel bevestigen dat meer slaap gewichtsafname stimuleert, geloven veel onderzoekers niet in de methode van Apovian. Een voorbeeld daarvan is Keith Ayoob, directeur van een voedingskliniek: "Als je per nacht een kilo wil afvallen, dan zou je rond de 6000 calorieën moeten verbranden en dat is zo goed als onmogelijk in de slaap." (LVR)