Natalie Portman nieuw gezicht Dior Rouge

© Belga

De actrice is het nieuwe gezicht van de iconische lipstick die 60 jaar bestaat.

De Amerikaanse actrice Natalie Portman is het nieuwe gezicht van de iconische lipstick Dior Rouge, die dit jaar 60 jaar bestaat.

Portman is een gekend gezicht bij Dior, zo straalt ze ook al op de campagnes van Miss Dior Chérie en Miss Dior Le Parfum. Op het online magazine van Dior staat te lezen dat ze vooral willen samenwerken met Natalie omwille van haar passie. “Zowel in haar filmrollen als in haar werk voor het modehuis, steekt ze veel research en toewijding”, luidt het op de website.

Dior Rouge

In 1953 werd de iconische lipstick Dior Rouge geboren, nog steeds het pronkstuk van de make-up divisie van het modehuis. Na de lancering werd de lipstick onmiddellijk een succes, het werd gedragen door sterren als Marlène Dietrich en Grace Kelly en “is de bron van alle roodtinten”, zoals Tyen, de creatief directeur van de make-up afdeling van Dior ooit zei.

Naar aanleiding van de 60ste verjaardag, wordt de lipstick opnieuw uitgebracht met als naam het productnummer ‘999’. Dat nummer werd gekozen omdat 9 het favoriete getal was van Christian Dior. Samen met de Rouge worden er in totaal 32 nieuwe kleuren gelanceerd die zijn gebaseerd op de vier basis kleuren: Darling (roze), Trafalgar (koraal), Rouge (rood) en Grege (beige). Daarnaast worden er ook bijpassende nagellakken en potloden uitgebracht.

Op de campagnebeelden is Natalie te zien in een jeans, zwarte top en blazer. Haar look wordt volledig afgewerkt met de Dior Rouge want zoals Christian zelf al zei: “Een vleugje kleur kan al genoeg zijn om een compleet nieuwe look te creëren.” (RDM)

De lipstick Dior Rouge kost 36,80 euro. De nagellakjes kosten 25 euro. Alle producten van de nieuwe collectie zijn verkrijgbaar in alle door Parfums Christian Dior erkende parfumerieën vanaf 4 september 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content