Nagellak voor mannen

Bedrijven zetten de “man” in “manicure” in de verf.

Gekleurde nagellak is een absolute hit deze lente, maar moeten mannen ook op die trein springen? Verschillende cosmeticabedrijven leggen de focus op de “man” in “manicure” en brengen nagellak voor heren op de markt. De trend ontstond nadat verschillende beroemdheden met gekleurde nagels werden gespot. Rockers als Dave Navarro deden het al lang, maar nu doen ook voetballer David Beckham, zanger Seal en acteur Johny Depp mee. Viriele mannen, die toch graag hun handen opfleuren.

Expressiemiddel Marco Berardini is de stichter van EvolutionMan, een bedrijf dat herencosmetica op de markt brengt. Hij verklaart de plotse trend: “Mannen worden zich steeds meer bewust van de boodschap die ze via hun uiterlijk -en dus ook hun nagels- kunnen uitzenden. Het is een expressiemiddel: sobere, perfect verzorgde nagels staan bijvoorbeeld voor succes en macht, felle kleuren geven aan dat de man in kwestie zich niet laat beknotten door sociale regels.”

Daarnaast vindt hij het gewoon een leuke bezigheid: “Een vriend raadde me lak aan om te stoppen met nagelbijten. Ik realiseerde me hoe leuk het was om mijn nagels te verzorgen en dat bracht me op het idee om het product verder voor mannen te ontwikkelen.”

Stoere krijgers
Nagellak, is dat niet voor doetjes? Niet als je de bedrijven mag geloven. Die doen hard hun best om de trend zo stoer en viriel mogelijk te doen overkomen.

Alpha Nail heeft het over “Lak, ontworpen voor mannen maar gedragen door krijgers”. Namen als Cocaine (zachtroze) en Pirate Gold (fel oranje) zetten die boodschap kracht bij. Het bedrijf doelt op “alpha mannen, die hun nagels uitdossen met oorlogsverf”. De kleuren van EvolutionMan, zachtgrijs, metallic paars en antraciet, zijn dan weer gebaseerd op autolak. Ook de matte kleuren van ManGlaze moeten associaties met auto’s oproepen. De tinten Bullfighter en Cowboy van BB Nail Polish zetten de wilde, avontuurlijke kant van hun dragers in de verf.

Blijvend fenomeen of kortstondige trend? Als we deze evolutie mogen geloven, lijkt het erop dat de metroseksueel definitief de “echte man” heeft verslaan. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content