Nagellak in enkele verbazingwekkende cijfers

© thinkstock

Omdat nagels de nieuwe handtassen zijn (of toch zoiets) brengen wij u een resem nagellakweetjes die kunnen tellen.

Omdat nagels de nieuwe handtassen zijn (of toch zoiets) bracht fashionista in 2011 enkele opvallende nagellakcijfers. Aangezien 2011 so last season is brengen wij u een update en uitbreiding van een resem nagellakweetjes die kunnen tellen.
600 VC: Het jaar waarin de eerste vorm van nagellak werd gebruikt, in het oude China. Moderne nagellak zoals wij die kennen is uitgevonden in 1920 door Michelle Menard.

64%: Het percentage vrouwen die minstens een keer per week nagellak gebruiken, volgens een studie die eind 2011 in Allure verscheen.

2161: Het aantal flesjes nagellak dat beautyblogger ThePolishAholic bezit

59%: Het percentage waarmee de verkoop van nagellak het afgelopen jaar gestegen is

$40: Wat je moet neertellen voor een setje van drie minuscule flesjes Obama nagellak. Als je weet dat je voor 25 dollar al een Chanel met meer inhoud mee naar huis neemt is Obama’s beautylijn behoorlijk prijzig

$250 000: ofwel een slordige 205 000 euro. De prijs van het duurste flesje nagellak ter wereld. Azatures Black Diamond bevat, what’s in a name, echte zwarte diamanten.

3 uur: De tijd die het je kost om een ingewikkeld nail art ontwerp te laten zetten door Lady Gaga’s nagelspecialiste Naomi Yasuda

2000: aantal flesjes Deborah Lippmann nagellak die erdoor vliegen tijdens New York Fashion Week.

65: het aantal nieuwe kleuren dat MAC dit jaar lanceerde. 30 ervan zullen deel uitmaken van de permanente collectie (die ervoor maar uit 8 tinten bestond), de andere 35 zijn seizoensgebonden.

3: Het aantal nagellakjes met het woord “bitch” in de naam (Tom Ford’s “Bitter Bitch”, Deborah Lippmann’s “Bitches Brew”, en Cheeky Monkey’s “Raunchy Bitch”)

1994: Het jaar waarin Chanel de kleur ‘Vamp’ lanceerde, de best verkopende (en meest nagemaakte) nagellak in de geschiedenis

280: Het aantal kleurtjes dat geregistreerd staat op de Essie website

12 maanden: de houdbaarheidsdatum van je nagellak, afhankelijk van de kwaliteit

3 meter: de lengte van Chris ‘The Dutchess’ Waltons nagels, die in het Guinness World Record boek opgelijst staat als de person met de langste nagels

599: het aantal subscribers dat de blog stupidnailpolishnames heeft staan

5.280.000: het aantal googlehits voor de zoekterm ‘nail art’

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content