Het bekende nagellakmerk Essie breidt uit in België. Nageljunkies van de lage landen, herenigt u! Want de laatste kleurtjes van de defilés zullen vanaf november overal bij ons verkrijgbaar zijn. Een gesprek met Essie, de koningin van de nagelkleurtjes.

We kwamen het enkele dagen geleden te weten: de nagellakken hebben de lippenstiften onttroond als populairste beautyproduct in tijden van crisis. Een bloeiende markt die zonder twijfel ook onze regionen heeft veroverd. Het nieuwste merk dat zijn Belgische bezetting versterkt: Essie. Een label dat in de VS al een tijdje furore maakt en dat we terugvinden op de catwalks van de New York Fashion Week. Met een basisgamma van 100 tinten en vier jaarlijkse collecties, is er keuze in overvloed. Wij hadden de gelegenheid om Essie zelf te interviewen:

Haar lievelingskleur?"Ik heb er niet echt één, maar de bekendste is Ballet Slippers, gedragen door de koningin van Engeland herself. Voor de rest zou ik moeten kiezen tussen mijn tien vingers: ik hou van ze allemaal!"

Haar inspiratie?"Voor de herfstcollectie heb ik mij geïnspireerd op de schattenkist van mijn kinderen, waarin ik een grote broche, belegd met steentjes, heb teruggevonden. Alle nagelkleurtjes zijn afgeleid van deze broche. Wij willen veel keuze aanbieden zodat het gemakkelijk is om van kleurtje te veranderen. Als we wisselen van nagelkleurtje, past ons humeur zich vanzelf aan: het is de goedkoopste psychiater ter wereld!" Waar komt volgens u het succes van nagellak vandaan?"Als je eenmaal een lippenstift hebt aangebracht, zie je het resultaat niet meer. Van een nagellak geniet je elke keer opnieuw door gewoon naar je handen te kijken. Bovendien is het simpel, direct en voor iedereen. Het maakt niet uit of je 2 of 92 jaar oud bent. Wie nagellak aanbrengt, legt zijn telefoon neer, houdt op met lopen en neemt even een moment de tijd om zich volledig toe te wijden aan zichzelf."

Manicuresalons zijn in België nog niet zo ingeburgerd."Neen, maar dat komt eraan! Toen we ons gamma in Italië lanceerden, had ik schrik omdat de vrouwen daar liever thuis hun manicure verzorgden. Maar nu beginnen de Italiaanse beautysalons uit de grond te schieten. En als het daar begint, zullen we het snel overal zien. Bovendien gaan de prijzen dalen en wordt het een betaalbare luxe voor alle vrouwen. Zo zal iedereen zich naar waarde kunnen opmaken, dat is mijn doel." De herfstcollectie Cocktail Bling ligt in de winkels vanaf november.

En wie nog vóór al de rest een van de 6 collectiekleuren wil bemachtigen, houdt best de Twitterpagina en Facebookpagina van Knack Weekend in de gaten. Heel binnenkort kondigen we daar een exclusieve wedstrijd aan waarbij je 6 Essie nagellakken kan winnen.

Valerie_S_/VF

Het bekende nagellakmerk Essie breidt uit in België. Nageljunkies van de lage landen, herenigt u! Want de laatste kleurtjes van de defilés zullen vanaf november overal bij ons verkrijgbaar zijn. Een gesprek met Essie, de koningin van de nagelkleurtjes. We kwamen het enkele dagen geleden te weten: de nagellakken hebben de lippenstiften onttroond als populairste beautyproduct in tijden van crisis. Een bloeiende markt die zonder twijfel ook onze regionen heeft veroverd. Het nieuwste merk dat zijn Belgische bezetting versterkt: Essie. Een label dat in de VS al een tijdje furore maakt en dat we terugvinden op de catwalks van de New York Fashion Week. Met een basisgamma van 100 tinten en vier jaarlijkse collecties, is er keuze in overvloed. Wij hadden de gelegenheid om Essie zelf te interviewen: Haar lievelingskleur?"Ik heb er niet echt één, maar de bekendste is Ballet Slippers, gedragen door de koningin van Engeland herself. Voor de rest zou ik moeten kiezen tussen mijn tien vingers: ik hou van ze allemaal!" Haar inspiratie?"Voor de herfstcollectie heb ik mij geïnspireerd op de schattenkist van mijn kinderen, waarin ik een grote broche, belegd met steentjes, heb teruggevonden. Alle nagelkleurtjes zijn afgeleid van deze broche. Wij willen veel keuze aanbieden zodat het gemakkelijk is om van kleurtje te veranderen. Als we wisselen van nagelkleurtje, past ons humeur zich vanzelf aan: het is de goedkoopste psychiater ter wereld!" Waar komt volgens u het succes van nagellak vandaan?"Als je eenmaal een lippenstift hebt aangebracht, zie je het resultaat niet meer. Van een nagellak geniet je elke keer opnieuw door gewoon naar je handen te kijken. Bovendien is het simpel, direct en voor iedereen. Het maakt niet uit of je 2 of 92 jaar oud bent. Wie nagellak aanbrengt, legt zijn telefoon neer, houdt op met lopen en neemt even een moment de tijd om zich volledig toe te wijden aan zichzelf." Manicuresalons zijn in België nog niet zo ingeburgerd."Neen, maar dat komt eraan! Toen we ons gamma in Italië lanceerden, had ik schrik omdat de vrouwen daar liever thuis hun manicure verzorgden. Maar nu beginnen de Italiaanse beautysalons uit de grond te schieten. En als het daar begint, zullen we het snel overal zien. Bovendien gaan de prijzen dalen en wordt het een betaalbare luxe voor alle vrouwen. Zo zal iedereen zich naar waarde kunnen opmaken, dat is mijn doel." De herfstcollectie Cocktail Bling ligt in de winkels vanaf november. En wie nog vóór al de rest een van de 6 collectiekleuren wil bemachtigen, houdt best de Twitterpagina en Facebookpagina van Knack Weekend in de gaten. Heel binnenkort kondigen we daar een exclusieve wedstrijd aan waarbij je 6 Essie nagellakken kan winnen. Valerie_S_/VF