Nachtcrèmes getest

Nachtcrèmes getest

ESTÉE LAUDER TIME ZONE NIGHT (POT 50 ML: 82 EURO)Belooft: langdurige hydratatie, minder rimpels. Onze mening: deze aangename crèmetextuur trekt snel in, heeft een frisse, naar verluidt kalmerende geur en is geschikt voor alle huidtypes. De lange ingrediëntenlijst vermeldt voornamelijk hydraterende stoffen en dat voel ik de volgende ochtend al aan mijn huid. Parfumerie.

ORLANE EXTREME ANTI-WRINKLE REGENERATING NIGHT CARE (POT 50 ML: 180 EURO) Belooft: rimpels glad te strijken en op de celvernieuwing te werken. Onze mening: de compacte textuur van dit product en wat de crème beoogt, lijken vooral gericht op 40-plussers met een droge huid. Bij de ingrediënten zien we vooral hydraterende en vochtvasthoudende stoffen, wat een instanteffect moet garanderen. Hydraterende stoffen doen de huid immers licht opzwellen, waardoor rimpels minder diep lijken. Parfumerie.

KENZOKI NIGHTSHIFT CREAM (POT 50 ML: 63,06 EURO)Belooft: een gladde, energieke huid. Onze mening: de crème heeft een aangename textuur, als van een opgeklopte crème. Dat weerspiegelt zich in de ingrediëntenlijst die veel stoffen vermeldt die eerder iets doen voor de textuur van de crème zelf dan voor de huid. Verder bevat de crème ook hydraterende ingrediënten die mijn huid de volgende ochtend zacht doet aanvoelen. Parfumerie.

KIEHL'S MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE (PIPETFLACON 30 ML: 39 EURO)Belooft: lichtgewichtelixir dat een zachtere, stralende teint en hydratatie belooft. Zonder parabenen, parfum of minerale olie. Onze mening: enkele druppels olie uit de pipet zijn al voldoende voor het gelaat. De kalmerende lavendelgeur valt op en de olie trekt snel in zonder een vet spoor na te laten. We herkennen vooral plantaardige oliën, die de huidbarrière verstevigen en vocht vasthouden. Een heel droge huid heeft wellicht nog behoefte aan een comfortabele crème. www.kiehls.be, te koop in Antwerpen (Lombardenvest 80) en Brussel (Senteurs d'Ailleurs)

CLARINS CAPITAL LUMIERE NUIT (POT 50 ML: 90 EURO)Belooft: een stralende, verstevigde huid. Onze mening: de crème is aangenaam, geeft comfort en heeft een lekkere, subtiele geur. De hoofdingrediënten bestaan uit een resem stevige hydraterende stoffen die vooral een droge huid ten goede komen. Twee plantenextracten werken voornamelijk verstevigend. De dagcrème heeft ook effect op vlekjes. Parfumerie.

EUCERIN DERMODENSIFYER NACHTCRÈME (POT 50 ML: 28 EURO) Belooft: een verstevigde, meer elastische huid met zichtbaar minder rimpels. Voor 55-plussers. Onze mening: een frisse crème met vooral hydraterende ingrediënten in de hoofdrol, waardoor het zeer waarschijnlijk is dat rimpels inderdaad (tijdelijk) minder diep lijken. Arctiin en Apiaceaepeptiden beloven de collageensynthese te stimuleren zodat ook van binnenuit uit op de rimpels wordt gewerkt. Panthenol zorgt dan weer voor een betere celvernieuwing. Grootdistributie.

Estée Lauder Time Zone Night

Orlane Extreme Anti-Wrinkle Regenerating Night Care

Kenzoki Nightshift Cream

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate

Clarins Capital Lumière Nuit

Eucerin Dermodensifyer Nachtcrème