Naar de kapper voor het goede doel

Nog tot 30 juni kan u uw haar gratis laten knippen en kankerpatiënten steunen.

Uw haar gratis laten knippen en tegelijkertijd een goede daad stellen. Dat doet u als u deelneemt aan de ‘Geef Om Haar’-campagne van de Stichting tegen Kanker en Pantène. Nog tot 30 juni kan u uw haar wegschenken voor het maken van pruiken voor kankerpatiënten. De actie werd gelanceerd in 2008. Omdat ze zo’n groot succes bleek, kwam er dit jaar een nieuwe editie.

Hebt u een paardenstaart van minstens 20 cm, dan mag u die gratis laten knippen bij een van de deelnemende kappers. Op die manier geeft u ook vrouwen die het financieel moeilijker hebben de kans zich een pruik aan te schaffen. Want een pruik met echt haar kost al snel 1.200 euro.

Wie kort haar heeft, maar toch het kankerfonds wil steunen, kan zijn haar voor 25 euro laten wassen, knippen en brushen op een van de speciale “Geef om Haar”-knipdagen. Het geld gaat rechtstreeks naar het ‘Geef om Haar Fonds’.

De campagne heeft sinds oktober 2008 al 760 patiënten aan een pruik geholpen. Dinsdagavond werd in Antwerpen de zesduizendste staart geknipt. Bedoeling is tegen het eind van de actie 1000 mensen van een pruik te voorzien.

Ann Heylens.

Info over deelnemende kappers en knipdagen is te vinden op: www.geefomhaar.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content