Model Adwoa Aboah over haar strijd tegen depressie en verslaving (video)

© Instagram GURLS TALK (@gurlstalk)

Haar modellencarrière draait op volle toeren, maar toch voelde Adwoa Aboah (23) zich lange tijd slecht over zichzelf. In een video van StyleLikeU heeft ze het over haar worstelingen met depressie, zelfhaat en verslaving.

‘Aan de oppervlakte leek het goed te gaan met mij, maar vanbinnen was ik uitgeput.’ In een video van StyleLikeU vertelt het 23-jarige model Adwoa Aboah over hoe depressies en verslavingen jarenlang haar leven dirigeerden. Aboah mocht dit jaar nog voor de lens van Calvin Klein en Marc Jacobs staan, maar maakt duidelijk dat geen enkele hoeveelheid fotoshoots of complimentjes je kan helpen als je niet blij bent met jezelf. ‘Ik schaamde me voor mijn huidskleur en haar. Twee jaar lang droeg ik zelfs een petje om het te verstoppen. Ik wilde gewoon niet meer Aboah zijn.’

Overdosis na overdosis

Al op haar veertiende begon Aboah te experimenteren met drugs. Vooral aan een verdovingsmiddel voor paarden raakte ze verslaafd. ‘Zo voelde ik niks meer’, aldus Aboah. Verschillende ontwenningskuren konden haar de zin in het leven niet teruggeven. Meteen nadat ze haar oude leven weer oppikte, nam ze een overdosis. Dat deed ze vorig jaar opnieuw, toen met als doel om een punt achter haar leven te zetten.

Een jaar later is het model vooral blij dat ze er nog steeds is. ‘Ik weet dat er verschillende mensen zijn die van me houden zoals ik ben’, vertelt ze. ‘Zelfs al hou ik niet elke dag van mezelf, al bij al gaat het nu best goed met me. I’m alright.’ Om meisjes van over de hele wereld een spreekbuis te geven, werkt Aboah nu voor een liefdadigheidsproject. Met GURLS TALK wil ze in scholen een plaats creëren waar meisjes over àlles kunnen praten. Aboah: ‘Ik ben 23 en zij zijn 15, maar we maken dezelfde dingen mee. Daar met hen over praten is magisch.’

De volledige video kan je hieronder bekijken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content