Wie jonger is dan achttien zal vanaf 1 augustus niet meer onder de zonnebank mogen. Uitbaters worden wettelijk verplicht minderjarigen te weigeren. Daarnaast moeten ze de stralingssterkte van de zonnebanklampen verminderen. Ook mensen met huidtype 1, een huid die snel verbrandt en niet bruint, worden niet langer toegelaten in zonnecentra.

De strengere regels zijn een omzetting van een Europese richtlijn. Bedoeling is vooral mensen met een gevoelige huidtype beter te beschermen. Zonnebankgebruik -net als onbeschermd zonnen- verhoogt het risico op huidkanker en voortijdige huidveroudering.

De verdelers en uitbaters van zonnebankapparatuur steunen de nieuwe wet en verspeiden binnenkort samen met de overheid een infobrochure.

Ann Heylens/Belga.

Wie jonger is dan achttien zal vanaf 1 augustus niet meer onder de zonnebank mogen. Uitbaters worden wettelijk verplicht minderjarigen te weigeren. Daarnaast moeten ze de stralingssterkte van de zonnebanklampen verminderen. Ook mensen met huidtype 1, een huid die snel verbrandt en niet bruint, worden niet langer toegelaten in zonnecentra.De strengere regels zijn een omzetting van een Europese richtlijn. Bedoeling is vooral mensen met een gevoelige huidtype beter te beschermen. Zonnebankgebruik -net als onbeschermd zonnen- verhoogt het risico op huidkanker en voortijdige huidveroudering. De verdelers en uitbaters van zonnebankapparatuur steunen de nieuwe wet en verspeiden binnenkort samen met de overheid een infobrochure.Ann Heylens/Belga.