Min Liu voor M.A.C.: ‘Globale schoonheidsidealen veranderen en inspireren elkaar voortdurend’

© MAC Cosmetics

M.A.C. slaat de handen in elkaar met modeontwerpster Min Liu, beter bekend als Ms Min. ‘Wanneer je een beautycollectie ontwerpt dan moet je denken aan wat verwant is met schoonheid: de schoonheid van het leven, van energie, en de schoonheid in onszelf.’

Hoe is deze collectie tot stand gekomen?

Min Liu: “Deze samenwerking is het resultaat van drie jaar intensieve gesprekken en brainstorms. Niet omdat we niet op eenzelfde lijn zaten – integendeel- maar we hebben onze fantasie nogal de vrije loop gelaten. Dat is ook het fijne aan deze collab: bij M.A.C. begrepen ze mijn visie en mijn aanpak en dat zie je ook terug in de producten denk ik.”

Hoe heb je de esthetiek van je modelijn -waarin je vaak speelt met verschillende texturen- kunnen vertalen naar een make-up collectie?

Min Liu: “Ik denk dat textuur niet alleen aan mode, maar ook aan make-up inherent is. Mode is, net zoals kunst of muziek of beauty, een manier van communiceren. Wanneer verschillende communicatiekanalen samenwerken dan spreken ze dezelfde taal.”

Zal de M.A.C.-collectie zich toespitsen op de noden van de Aziatische consument, is het een manier om de Aziatische esthetiek naar een breder publiek te brengen?

Min Liu: “De make-up collectie is net zoals de kleding die ik maak een combinatie tussen Oost en West, met een nadruk op kleur en persoonlijke expressie. Ik heb het idee dat globale schoonheidsidealen voortdurend veranderen en elkaar inspireren, en op die manier leren we verschillende variaties van ‘schoonheid’ te appreciëren.”

Heb je Chinese cultuur verwerkt in de producten?

Min Liu: “Mijn stijl is altijd beïnvloed geweest door traditie, cultuur en spiritualiteit, maar vooral door balans. Het leven draait om balans vinden, tussen moderniteit en traditie, ying en yang, en om uiteindelijk te komen tot een soort harmonie tussen alle elementen. Shan Hai Jing. Wanneer je een beautycollectie ontwerpt dan moet je denken aan wat verwant is met schoonheid: de schoonheid van het leven, van energie, en de schoonheid in onszelf. Dat heb ik wel in de collectie proberen verwerken. Het zit soms in de kleine dingen, zoals de tassel aan de lipstick, die doet denken aan een oud verhaal, een herinnering.”

Wat is je favoriete product in deze collectie?

Min Liu: “Ik ben absoluut weg van de powder compact, waarin een golfpatroon gedrukt staat – een verwijzing naar de energie die tussen de bergen, de oceanen en de uitgestrekte landschappen vloeit en tijd en ruimte overstijgt. Deze compact openen voelt als het universum in je hand houden.”

Min Liu voor M.A.C.: 'Globale schoonheidsidealen veranderen en inspireren elkaar voortdurend'
© MAC Cosmetics

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content