"Het parfum is zeker een weerspiegeling van de mode die gemaakt wordt bij Marni", aldus creatief directeur Consuelo Castiglioni. "Het is een uniek parfum, bestemd voor de vrouw die zich voor haarzelf kleedt, die dus niet blindelings de trends volgt maar toch elegant is. Misschien zelfs een tikje excentriek", aldus Castiglioni aan WWD. De geur zou thuishouden in een melange van kruidige en houtachtige ondertonen met een intense top van rozenolie.

Ook het robuuste gestippelde flacon is niet alledaags en werd geïnspireerd op een oud flesje dat Castiglioni twintig jaar geleden op een rommelmarkt gekocht heeft. "Ik wilde een flacon dat een tikkeltje traditioneel is, een ontwerp dat lang meegaat. Het is geen seizoensgebonden geur en dus mocht het flesje dat ook niet zijn. Het is er eentje dat je wil bijhouden, net zoals onze kleren."

De parfumlijn van Marni heet gewoon Marni en komt in verschillende formaten. Leuk extraatje is het popje dat je bij de kleinste verstuiver krijgt. Raquel Zimmerman zal het gezicht worden van de Marni parfumcampagne. (KS)

"Het parfum is zeker een weerspiegeling van de mode die gemaakt wordt bij Marni", aldus creatief directeur Consuelo Castiglioni. "Het is een uniek parfum, bestemd voor de vrouw die zich voor haarzelf kleedt, die dus niet blindelings de trends volgt maar toch elegant is. Misschien zelfs een tikje excentriek", aldus Castiglioni aan WWD. De geur zou thuishouden in een melange van kruidige en houtachtige ondertonen met een intense top van rozenolie. Ook het robuuste gestippelde flacon is niet alledaags en werd geïnspireerd op een oud flesje dat Castiglioni twintig jaar geleden op een rommelmarkt gekocht heeft. "Ik wilde een flacon dat een tikkeltje traditioneel is, een ontwerp dat lang meegaat. Het is geen seizoensgebonden geur en dus mocht het flesje dat ook niet zijn. Het is er eentje dat je wil bijhouden, net zoals onze kleren." De parfumlijn van Marni heet gewoon Marni en komt in verschillende formaten. Leuk extraatje is het popje dat je bij de kleinste verstuiver krijgt. Raquel Zimmerman zal het gezicht worden van de Marni parfumcampagne. (KS)