Mannen en vrouwen even lang voor spiegel ’s morgens

© Thinkstock

The Huffington Post vond dat het tijd was voor een enquête die nagaat hoe lang vrouwen en mannen erover doen om zich klaar te maken ’s morgens en ’s avonds. Wat blijkt? Zoveel verschil is er helemaal niet!

The Huffington Post vond dat het tijd was voor een enquête die nagaat hoe lang vrouwen en mannen erover doen om zich klaar te maken ’s morgens en ’s avonds. Wat blijkt? Zoveel verschil is er helemaal niet!

High maintenance?
Zijn vrouwen echt zo’n high maintenance wezens als altijd wordt beweerd? The Huffington Post vroeg een duizendtal Amerikaanse volwassenen naar hun ochtend- en avondrituelen. De resultaten wezen uit dat 52 procent van zowel mannen als vrouwen 10 tot 30 minuten nodig hebben om zich ’s morgens klaar te maken.

Maar ook het verschil tussen de geslachten was minder groot dan je zou verwachten in de categorie boven het half uur. Van de mannen vinkte 21 procent aan dat ze ’s morgens langer dan dertig minuten tijd nodig hadden om zich vertrekkensklaar te maken, terwijl 29 procent van de vrouwen langer dan een half uur voor de spiegel staat.

Het verschil is iets groter wanneer we de resultaten van de extreem snelle ochtendmensen bekijken. Achttien procent van de mannen kan zich op minder dan tien minuten klaar maken ’s morgens. Bij de vrouwen is dat slechts de helft.

Avondje uit De situatie verandert wanneer vrouwen en mannen zich moeten klaar maken voor een avondje uit. Dan is het verschil wel heel duidelijk tussen de seksen. Zo’n 58 procent van de mannen doet er tussen tien en dertig minuten over om zich op te dossen, en 20 procent van het mannelijke geslacht doet er langer dan een half uur over. Tweeënveertig procent van de ondervraagde vrouwen spendeert echter meer dan een half uur voor de kaptafel of in de kleerkast om zich vertrekkensklaar te maken. Van de mannen beweerde zestien procent dat ze zich in minder dan tien minuten kunnen opdossen, terwijl maar vijf procent van de vrouwen zichzelf daartoe in staat achtte.

De reden voor het verschil tussen ochtend- en avondrituelen zal waarschijnlijk te vinden zijn bij het aanbrengen van make-up en het maken van avondkapsels. Dit zijn zaken waar mannen geen tijd aan hoeven te verspillen. Al bij al vallen de resultaten nog goed mee. Zoveel verschillen mannen en vrouwen dus ook weer niet van elkaar! (LP)

Voor de resultaten van de poll klikt u hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content