Geïrriteerd? Moe? Opgeblazen? Waarschijnlijk reageert uw lichaam op wat het weet dat komen zal: kerst- en nieuwjaarsfeesten, -recepties en -brunches. Een hele week volgestouwd met drank, eten, haarlak en uitpuilende winkelcentra; activiteiten die uw persoontje zelden ten goede komen. Het is dus belangrijk dat u vol vitaminen en energie aan deze periode begint, teneinde ze te kunnen overleven. Deze poepsimpele minidetoxtips voor lichaam en geest zouden al aan uw koelkast moeten hangen verdorie!

- Sla de koffie over en kies in plaats daarvan voor (kruiden)thee. Het goedje bevat naast anti-oxidanten ook cafeïne en hydrateert beter

- Begin geen crashdieet. Als u nu nog niet op gewicht bent om in uw feestjurkje te kunnen zal u dat op geen enkele andere gezonde manier over 14 dagen wél zijn. Doe daarentegen ook niet het tegenovergestelde maar eet gezond en gevarieerd met voldoende vitamine C, vezels en water. Onze topproducten? Quinoia, look en groene groenten!

- Neem wisseldouches (ook wel eens hydrotherapy genoemd) Wissel het warme water dat over uw rug stroomt elke drie minuten af met koud water voor een betere doorbloeding. Een sauna-afspraak inplannen is ook een goed idee.

- Ga twee weken nuchter door het leven. Uw huid, lever en huisgenoten zullen u dankbaar zijn

- Ban de suiker. Op die manier vraagt u uw lichaam niet steeds om insuline tijdens een dip en zal u zich ook minder snel moe voelen.

- Verander uw beautyroutine. In plaats van de focus te leggen op camoufleren moet u beginnen hydrateren en mediteren. Las make-up loze dagen in (maar reinig ook op dan uw gezicht grondig) en laat de stijltang even in de kast.

- Ruim op en maak schoon. Na alle drukte en ellende thuiskomen in een rommelige woonkamer gaat u niet tot rust doen komen. Trek hier een namiddag voor uit en verspreid het niet over verschillende dagen.

- Vermijd het beeldscherm. De kans is groot dat u al acht uur per dag naar bits, bytes en pixels moet zitten staren, en het blauwe licht achter uw computer- en tv-scherm zorgt ervoor dat u 's avonds minder goed in slaap valt. Neem een boek of tijdschrift ter hand en doezel in recordtempo naar dromenland.

- Shop uw kerstcadeaus online en vermijd overbodige stress en ziektekiemen.

- Breng minstens een uur per dag in de buitenlucht door. Ga wandelen met de hond, ga joggen of ga eens te voet naar het station. (KS)

Geïrriteerd? Moe? Opgeblazen? Waarschijnlijk reageert uw lichaam op wat het weet dat komen zal: kerst- en nieuwjaarsfeesten, -recepties en -brunches. Een hele week volgestouwd met drank, eten, haarlak en uitpuilende winkelcentra; activiteiten die uw persoontje zelden ten goede komen. Het is dus belangrijk dat u vol vitaminen en energie aan deze periode begint, teneinde ze te kunnen overleven. Deze poepsimpele minidetoxtips voor lichaam en geest zouden al aan uw koelkast moeten hangen verdorie! - Sla de koffie over en kies in plaats daarvan voor (kruiden)thee. Het goedje bevat naast anti-oxidanten ook cafeïne en hydrateert beter - Begin geen crashdieet. Als u nu nog niet op gewicht bent om in uw feestjurkje te kunnen zal u dat op geen enkele andere gezonde manier over 14 dagen wél zijn. Doe daarentegen ook niet het tegenovergestelde maar eet gezond en gevarieerd met voldoende vitamine C, vezels en water. Onze topproducten? Quinoia, look en groene groenten! - Neem wisseldouches (ook wel eens hydrotherapy genoemd) Wissel het warme water dat over uw rug stroomt elke drie minuten af met koud water voor een betere doorbloeding. Een sauna-afspraak inplannen is ook een goed idee. - Ga twee weken nuchter door het leven. Uw huid, lever en huisgenoten zullen u dankbaar zijn - Ban de suiker. Op die manier vraagt u uw lichaam niet steeds om insuline tijdens een dip en zal u zich ook minder snel moe voelen. - Verander uw beautyroutine. In plaats van de focus te leggen op camoufleren moet u beginnen hydrateren en mediteren. Las make-up loze dagen in (maar reinig ook op dan uw gezicht grondig) en laat de stijltang even in de kast. - Ruim op en maak schoon. Na alle drukte en ellende thuiskomen in een rommelige woonkamer gaat u niet tot rust doen komen. Trek hier een namiddag voor uit en verspreid het niet over verschillende dagen. - Vermijd het beeldscherm. De kans is groot dat u al acht uur per dag naar bits, bytes en pixels moet zitten staren, en het blauwe licht achter uw computer- en tv-scherm zorgt ervoor dat u 's avonds minder goed in slaap valt. Neem een boek of tijdschrift ter hand en doezel in recordtempo naar dromenland. - Shop uw kerstcadeaus online en vermijd overbodige stress en ziektekiemen. - Breng minstens een uur per dag in de buitenlucht door. Ga wandelen met de hond, ga joggen of ga eens te voet naar het station. (KS)