In Japan hebben cosmetica en technologie de handen in elkaar geslagen. Het resultaat is "Beauty Project", software die via de spelconsole make-upadvies geeft.

Cosmeticafabrikant Shiseido en gamesproducent Sega ontwikkelden voor de Nintendo DS een speciale camera die het gezicht van de gebruikster digitaal projeceert op het scherm. De software maakt dan een analyse van de gelaatstrekken en stelt kleuren en producten voor die het best passen bij ogen, lippen en huidskleur. Op een tweede scherm verschijnt de make over.

Beauty Project kan verschillende make up suggereren al naar gelang de gelegenheid -van een werkvergadering tot een date- en geeft tips voor het aanbrengen. De gebruikster kan ook haar eigen opmaak creÃ"ren met het virtuele palet.

Op deze manier is het makkelijk kleuren uit te testen zonder te smeren. Beauty Project wordt in het najaar op de markt gebracht.

Ann Heylens.

In Japan hebben cosmetica en technologie de handen in elkaar geslagen. Het resultaat is "Beauty Project", software die via de spelconsole make-upadvies geeft. Cosmeticafabrikant Shiseido en gamesproducent Sega ontwikkelden voor de Nintendo DS een speciale camera die het gezicht van de gebruikster digitaal projeceert op het scherm. De software maakt dan een analyse van de gelaatstrekken en stelt kleuren en producten voor die het best passen bij ogen, lippen en huidskleur. Op een tweede scherm verschijnt de make over. Beauty Project kan verschillende make up suggereren al naar gelang de gelegenheid -van een werkvergadering tot een date- en geeft tips voor het aanbrengen. De gebruikster kan ook haar eigen opmaak creÃ"ren met het virtuele palet. Op deze manier is het makkelijk kleuren uit te testen zonder te smeren. Beauty Project wordt in het najaar op de markt gebracht. Ann Heylens.