Make-up van Dame Edna

Het alter ego van Australisch komiek Barry Humphries heeft een make-uplijn gecreÔerd.

Dame Edna Everage, u was ze misschien al lang vergeten, maar het paarsharige alter ego van de Australische komiek Barry Humphries is nog altijd springlevend. Meer zelfs, ze heeft een make-uplijn gecreÔerd voor MAC Cosmetics.

De collectie bevat drie lippenstiffen, drie lipglosses, twee oogschaduwtrio’s, high light-poeder en nagellak. De lavendelkleurige verpakking met glitterbril- een handelsmerk van Dame Edna- is waarschijnlijk al een verschrikking voor vrouwen met een sobere smaak. De oogschaduwkleuren –Coral Polyp en Varicose Violet– zijn nog uitzinniger. Zoek vooral ook niet naar tinten die bij mekaar passen. De nagellak, lippenstift of poeders zitten in een totaal ander register. “Een prettig gestoorde mix”, zo vat MAC het samen.

“Het applaus was altijd net iets luider toen ik MAC droeg. Dat heeft mij overtuigd”, aldus Dame Edna. “Ik heb samen gezeten met mensen in zwarte kleren en het resultaat is een kleurenpalet dat zowel mij- en ik zit langs de verkeerde kant van de 60 – als vrouwen van alle leeftijden flatteert.” De franke televisiepresentatrice is naar eigen zeggen dol op al haar producten, maar haar favoriet is KangaRouge, een blauwe-rode lipstick.

“Wij kozen voor Edna omdat ze staat voor de tegencultuur waar MAC zich mee associeert”, legt creatief directeur James Gager uit.

En de doelgroep? “Jonge mensen”, antwoordt Dame Edna. “Die aanbidden mij. Mensen van middelbare leeftijd zijn jaloers op mij”.

De collectie wordt op 26 december gelanceerd in de VS en in januari internationaal.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content