Volgens de Egyptenaren bracht rood haar ongeluk maar wij weten inmiddels wel beter. Roodharige celebs zoals Nicole Kidman, Lily Cole en Jessica Chastain behoren tot de mooiste vrouwen ter wereld, en terecht. Refinery 29 zet daarom enkele handige make-up tips voor roodharigen op een rijtje . Huid

Mensen met rood haar hebben een lichte huid en verbranden snel, ga dus best voor een dagcrème met een hoge SPF factor. Gebruik een getinte dagcrème in plaats van een dekkende foundation om natuurlijke sproeten te accentueren. Gebruik je toch een foundation, vermijd dan één met een roze ondertoon. Ten slotte doet een warm getinte bronzer je ogen en haarkleur veel beter uitkomen.

Ogen

Vooral bronstinten, aardetinten en herfstkleuren staan heel mooi bij koperkleurig haar. Groene of paarse oogschaduw, al dan niet fluo of pastel, zijn ook heel mooie kleuren. Oranje tinten en fel rode of fel gele tinten doen je er flets uitzien. Maak de look af met een donkerbruine mascara en eyeliner - zwarte mascara is een tikkeltje te hard bij een bleke huid. Roodharigen met lichte wenkbrauwen kunnen die bijtekenen met een lichtbruin wenkbrauwpotlood, of nog beter met een wenkbrauwpoeder.

Lippen

Als de ogen al opgemaakt zijn, kies dan voor een transparante lipgloss. Wil je liever de nadruk op de lippen leggen, kies dan voor bruine of roze tinten. Rode lippen staan ook fantastisch en zijn heel sexy, vooral als je de rest van je make-up naturel houdt.

Je haar rood kleuren Blondines die hun haar rood kleuren kunnen ook beter hun wenkbrauwen aanpassen door deze donkerder te laten kleuren bij de schoonheidsspecialiste. Brunettes die voor rood gaan kleuren hun wenkbrauwen dan weer lichter. (AV)

Volgens de Egyptenaren bracht rood haar ongeluk maar wij weten inmiddels wel beter. Roodharige celebs zoals Nicole Kidman, Lily Cole en Jessica Chastain behoren tot de mooiste vrouwen ter wereld, en terecht. Refinery 29 zet daarom enkele handige make-up tips voor roodharigen op een rijtje . Huid Mensen met rood haar hebben een lichte huid en verbranden snel, ga dus best voor een dagcrème met een hoge SPF factor. Gebruik een getinte dagcrème in plaats van een dekkende foundation om natuurlijke sproeten te accentueren. Gebruik je toch een foundation, vermijd dan één met een roze ondertoon. Ten slotte doet een warm getinte bronzer je ogen en haarkleur veel beter uitkomen. Ogen Vooral bronstinten, aardetinten en herfstkleuren staan heel mooi bij koperkleurig haar. Groene of paarse oogschaduw, al dan niet fluo of pastel, zijn ook heel mooie kleuren. Oranje tinten en fel rode of fel gele tinten doen je er flets uitzien. Maak de look af met een donkerbruine mascara en eyeliner - zwarte mascara is een tikkeltje te hard bij een bleke huid. Roodharigen met lichte wenkbrauwen kunnen die bijtekenen met een lichtbruin wenkbrauwpotlood, of nog beter met een wenkbrauwpoeder. Lippen Als de ogen al opgemaakt zijn, kies dan voor een transparante lipgloss. Wil je liever de nadruk op de lippen leggen, kies dan voor bruine of roze tinten. Rode lippen staan ook fantastisch en zijn heel sexy, vooral als je de rest van je make-up naturel houdt. Je haar rood kleuren Blondines die hun haar rood kleuren kunnen ook beter hun wenkbrauwen aanpassen door deze donkerder te laten kleuren bij de schoonheidsspecialiste. Brunettes die voor rood gaan kleuren hun wenkbrauwen dan weer lichter. (AV)