Make-up artiesten toveren oogleden om in schilderijtjes

© Facebook

Sommigen onder ons hebben het al moeilijk met het aanbrengen van een smokey eye, maar make-up artiesten draaien er hun hand al niet meer voor om. Beauty-artiesten gaan heel wat verder dan het basiswerk. Op het internet duiken echte pareltjes op van oogledenkunst. Een trend in de maak?

Sommigen onder ons hebben het al moeilijk met het aanbrengen van een smokey eye, maar make-up artiesten draaien er hun hand al niet meer voor om. Beauty-artiesten gaan heel wat verder dan het basiswerk. Op het internet duiken echte pareltjes op van oogledenkunst. Een trend in de maak? De Israëlische make-up artieste Tal Peleg verspreidt via het internet heuse kunstwerken die ze aanbrengt op haar eigen oogleden. Van sushi tot een kerstrendier, je kan het zo gek niet bedenken of ze heeft het al – met succes – uitgeprobeerd. ‘Het is niet moeilijk om op mijn eigen oog te tekenen,’ legt Tal uit. ‘Het is zelfs veel gemakkelijker dan tekenen op de oogleden van iemand anders. Ik beweeg niet, ik klaag niet, ik heb een goede oogvorm en ik heb eindeloos geduld,’ aldus de make-up artieste.

Ook beautyblogger Katie Alves maakt minischilderijtjes op haar oogleden. Het internet herbergt een eindeloze bron aan voorbeelden. Om zelf aan de slag te gaan heb je voornamelijk een grote dosis creativiteit, geduld en een vaste hand nodig. Misschien een beetje overdadig voor alledag, maar experimenteren met make-up hoeft geen grenzen te kennen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content