Make-up aanbrengen goed voor evenwicht

Lippen stiften of mascara aanbrengen is even goed als een stretchoefening.

Goed nieuws voor wie een hekel heeft aan ochtendgymnastiek. Lippen stiften of mascara aanbrengen is even goed als een stretchoefening om het evenwicht en de coördinatie te bevorderen. Tenminste dat blijkt uit onderzoek van cosmeticaproducent L’Oréal en meldt The Telegraph.

Zo zouden oudere vrouwen die zich elke ochtend opmaken steviger op de benen staan en minder vallen dan hun leeftijdsgenotes die onopgemaakt de deur uitgaan.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij honderd vrouwen tussen 65 en 85. Ze kregen onder andere speciale zolen om hun stabiliteit te meten. Daaruit bleek dat zelfs diegenen die maar een beetje make-up droegen over een beter evenwichtsgevoel beschikten. Ze namen een andere houding aan dan diegenen die voor een natuurlijke look kozen.

Minder ongelukken door make-up? Ja, maar dan wel als het aanbrengen niet achter het stuur gebeurt. Want uit een studie die in 2006 werd uitgevoerd blijkt dat veel vrouwen zich opmaken in de auto. Samen met dronken rijden en kaart lezen achter het stuur goed voor vijf procent van de verkeersongevallen.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content