M.A.C. make-up artist Lucia Pieroni “Het moet interessant blijven, zowel voor het publiek als voor ons”

© KS

Een catwalksilhouet is zoveel meer dan een fraaie outfit. Het model zelf, de styling, de belichting, het kapsel én de make-up spelen ook een grote rol in hoe we de nieuwe collectie van een modehuis in ons opnemen. Maar wat doe je als make-up artist bij een merk als Missoni, gekenmerkt door de zigzagprint en felle kleuren? Het antwoord volgens senior M.A.C. make-up artist Lucia Pieroni? Ook gaan voor felle kleuren natuurlijk!

Wat is de inspiratie achter deze look?

Lucia Pieroni :”In de Missonicollectie voor komende zomer zitten heel wat tribal elementen dus dat wilden we ook in onze make-up verwerkt zien. Niet op een te letterlijke manier natuurlijk. Ik denk dat je deze look fris, sportief, jong met een vleugje tribal kan noemen.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het ziet er inderdaad heel fris uit. Hou je de huid expres naturel om die felle kleur nog beter te doen uitkomen?

Lucia Pieroni : “Wel, er is niets anders aanwezig: geen mascara, niets op de lippen… dan is het belangrijk dat de huid er gezond uitziet. Niet te mat, maar met een gezonde gloed. Zo balanceer je inderdaad ook die klodder verf rond de ogen.”

M.A.C. make-up artist Lucia Pieroni
© KS

Hoe breng je die kleur precies aan?

Lucia Pieroni : “De sleutel van deze look is de spontaniteit en een tikkeltje ruwheid. Ik maak de gezichtsverf nat met de fixing spray en breng hem dan met mijn vingers en duimen heel roekeloos aan rond de ogen. Dat vingerverven zorgt ook voor een portie vrolijkheid en zelfs een beetje DIY.”

M.A.C. make-up artist Lucia Pieroni
© KS

Het mag dan wel DIY zijn, ik zie niet veel vrouwen zo over straat lopen. Hoe vertaal je deze look naar het dagelijkse leven?

Lucia Pieroni : “Ach, ga er toch gewoon voor (lacht). Ik denk dat een gekleurde eyeliner of mascara al heel wat effect kan hebben, zolang je ervoor zorgt dat de kleur fel en afwijkend genoeg is en het er niet te gemaakt en perfect uitziet. Aan elkaar geklitte blauwe wimpers? Why not.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Over blauw gesproken: we zien kobalt en cyaan regelmatig terugkeren op de catwalks de laatste tijd…

Lucia Pieroni: “… ja, fantastisch toch? In Londen alleen al heb ik de kleur twee keer mogen bovenhalen. Het is een tint die zowel voor bruine, groene als blauwe ogen werkt. Bovendien is het eens wat afwisseling van al die natuurlijke, gezonde looks van de laatste tijd. Het moet leuk en interessant blijven, hé, zowel voor het publiek als voor ons.”

M.A.C. make-up artist Lucia Pieroni
© KS

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content