Lush bedenkt nieuwe formules voor producten zonder bewaarmiddelen

© Facebook

Het Britse cosmeticabedrijf Lush staat bekend om haar vooruitstrevende aanpak op gebied van duurzaamheid en gebruik natuurlijke en biologische ingrediënten. Ze gaan nu nog een stapje verder en brengen schoonheidsproducten op de markt die zichzelf conserveren zonder enig druppeltje synthetische bewaarmiddelen.

Het Britse cosmeticabedrijf Lush staat bekend om haar vooruitstrevende aanpak op gebied van duurzaamheid en gebruik natuurlijke en biologische ingrediënten. Ze gaan nu nog een stapje verder en brengen schoonheidsproducten op de markt die zichzelf conserveren zonder enig druppeltje synthetische bewaarmiddelen. Hoewel bewaarmiddelen niet altijd een slechte invloed hebben op het menselijk lichaam, zijn er heel wat beautyfans die ze liever vermijden. Om aan deze nood tegemoet te komen, herlanceert Lush binnenkort enkele producten met een nieuwe formule waarbij er geen bewaarmiddelen werden toegevoegd.

‘Onze productbedenkers hebben natuurlijke ingrediënten zoals honing, klei, cacaoboter, plantaardige glycerine en zeezout gebruikt om formules te bedenken waarin micro-organismen geen kans krijgen om te groeien,’ licht Jeff Brown toe. Hoe minder water, hoe minder kans op ongewenste bacteriën. De producten zullen bijgevolg minder water bevatten, waardoor de textuur iets dikker zal zijn en de schoonheidsmiddeltjes een donkerdere kleur zullen hebben. Maar de effecten op de huid blijven uiteraard hetzelfde.

De aanwezigheid van ‘zelf conserverende’ ingrediënten houdt natuurlijk niet in dat de producten voor eeuwig bewaard kunnen worden. Net zoals de overige producten van Lush kunnen ze zo’n 14 maanden vanaf de datum dat ze gemaakt werden gebruikt worden. Dat is normaalgezien meer dan lang genoeg om een beautyproduct volledig op ons lichaam te smeren of in onze haren te laten schuimen. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content