Lipstick met houdbaarheidsstrip

De lipstick met houdbaarheidsstrip laat u weten wanneer het product vervalt.

Het Amerikaanse cosmeticamerk Cargo Cosmetics introduceerde dit jaar een lipstick met houdbaarheidsstrip. Een handige vondst, die geen twijfel meer laat bestaan over de vervaldatum van het product. De lipstick-met-timestrip werd in Groot-Brittannie dan ook uitgeroepen tot “Innovatie van het Jaar”.

Wie de lippenstift een eerste keer opent, kan de houdbaarheidsstrip in de dop plaatsen. Dan treedt een technologie in werking waardoor mettertijd het glazen raampje rood wordt. Meestal na negen maanden, wanneer het volledig rood is, weet de gebruikster dat het product zijn vervaldatum nadert.

Cargo was het eerste cosmeticamerk dat de timestriptechnologie integreerde. Het kan ook worden toegepast bij andere cosmetica. En dat dat geen overbodige luxe is, toonde recent onderzoek nog aan. Zo bleek dat vrouwen hun cosmetica te lang bewaren. Er staat normaal gezien wel een houdbaarheidsdatum op de verpakking. Maar die geldt vanaf de opening en de meeste vrouwen vergeten wanneer ze de producten precies openmaken.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content