Een avondje uit vraagt om de geschikte lipgloss. Maar wie opvalt en er goed uitziet, kan ook wel eens individuen met minder goede bedoelingen aantrekken. De Britse zakenvrouw Tracy Whittaker bedacht daarom lipgloss die tegelijkertijd een testkit bevat om zogenaamde 'rape drugs' op te sporen.

Drug rapes zijn een toenemend probleem in Groot-Brittannië. Het gaat om verkrachtingen waarbij de daders ongemerkt een verdovend middel, zoals ketamine of rohypnol, in het drankje van het slachtoffer mengen en dan toeslaan. De afgelopen twee jaar meldden zich 1.200 slachtoffers

Bij de lipgloss van Whittaker, die ze 2LoveMyLips noemde, zitten een aantal roze strips. Als een partygirl de indruk heeft dat haar drankje vreemd smaakt, moet ze er de strook in dippen. Wordt die blauw, dan dient ze onmiddellijk alarm te slaan en politie en vrienden te waarschuwen.

De Roofie Foundation, die zich in Groot-Brittannië ontfermt over slachtoffers van verkrachting, reageert positief.

De gloss tegen verkrachting is te koop via de website 2LoveMyLips, in Britse schoonheidssalons en zal waarschijnlijk binnenkort ook verspreid worden via automaten bars en clubs. Hij kost ongeveer tien euro. Whittaker wil op termijn nog andere cosmeticaproducten met een drugtestkit op de markt brengen.

Ann Heylens.

Een avondje uit vraagt om de geschikte lipgloss. Maar wie opvalt en er goed uitziet, kan ook wel eens individuen met minder goede bedoelingen aantrekken. De Britse zakenvrouw Tracy Whittaker bedacht daarom lipgloss die tegelijkertijd een testkit bevat om zogenaamde 'rape drugs' op te sporen.Drug rapes zijn een toenemend probleem in Groot-Brittannië. Het gaat om verkrachtingen waarbij de daders ongemerkt een verdovend middel, zoals ketamine of rohypnol, in het drankje van het slachtoffer mengen en dan toeslaan. De afgelopen twee jaar meldden zich 1.200 slachtoffers Bij de lipgloss van Whittaker, die ze 2LoveMyLips noemde, zitten een aantal roze strips. Als een partygirl de indruk heeft dat haar drankje vreemd smaakt, moet ze er de strook in dippen. Wordt die blauw, dan dient ze onmiddellijk alarm te slaan en politie en vrienden te waarschuwen. De Roofie Foundation, die zich in Groot-Brittannië ontfermt over slachtoffers van verkrachting, reageert positief. De gloss tegen verkrachting is te koop via de website 2LoveMyLips, in Britse schoonheidssalons en zal waarschijnlijk binnenkort ook verspreid worden via automaten bars en clubs. Hij kost ongeveer tien euro. Whittaker wil op termijn nog andere cosmeticaproducten met een drugtestkit op de markt brengen.Ann Heylens.