Lesley-Ann Poppe in ‘Spraywatch-filmpje’ voor strijd tegen huidkanker

© Stichting tegen Kanker

De Stichting tegen Kanker heeft haar Spraywatch-campagne, met in de hoofdrol Lesley-Ann Poppe gelanceerd. De campagne moet jongeren bewustmaken van de gevaren van zonnebaden zonder bescherming.

De Stichting tegen Kanker heeft haar Spraywatch-campagne, met in de hoofdrol Lesley-Ann Poppe gelanceerd. De campagne moet jongeren bewustmaken van de gevaren van zonnebaden zonder bescherming.

De jeugd vindt een bruin kleurtje aantrekkelijk en 13 procent van hen is er van overtuig dat zonnebrand helpt om die bruine kleur sneller te krijgen. Daarnaast denkt ook 40 procent, ten onrechte, dat voorbruinen onder een zonnebank een goede manier is om je huid voor te bereiden op de zon. Dat blijkt uit een enquĂȘte van de Stichting tegen Kanker bij meer dan 1000 Belgen in 2013.

‘Spraywatch’, naam die alludeert op de tv-serie Baywatch die in de jaren 90 bijzonder populair was, richt zich vooral op de 15 tot 35-jarigen. Lesley-Ann kroop voor de gelegenheid in de huid van Pamela Anderson en houdt samen met het team in de gaten wie zich wel of niet tegen de zon beschermt op het strand.

Bescherming is een mustDe Stichting tegen Kanker is alvast dolenthousiast over de samenwerking met Lesley-Ann. “Als hoof van de Schoonheidsschool weet Lesley-Ann Poppe als geen ander hoe belangrijk het is om je huid te beschermen”, meldt het persbericht van Stichting tegen Kamer. “In ons leven kan onze huid slechts een bepaald aantal uren zonlicht verdragen,” aldus Poppe. “Hoe sneller jouw ‘zonkapitaal’ afneemt, hoe meer kan je krijgt op diepe rimpels, een verouderde huid, pigmentvlekjes of huidkanker. Als schoonheidsspecialiste raad ik daarom iedereen aan zijn of haar huid te beschermen tegen de zon. Ook zonnebanken zijn een ‘no go’!”.

Met meer dan 23.000 nieuwe diagnoses en een sterftecijfer van circa 400 doden per jaar, is huidkanker aan een opmars bezig. Het goede nieuws is wel dat 90 procent van alle huidkankers kan voorkomen worden door de risico’s te beperken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content