Lenteschoonmaak voor je huid in 5 stappen

© Thinkstock

De lente is in aantocht en dat vraagt om een grondige lenteschoonmaak voor je huid. Zowel op gebied van verzorging als make-up mogen we onze winterrituelen achter ons laten. Volg deze vijf stappen om de lente te verwelkomen!

De lente is in aantocht en dat vraagt om een grondige lenteschoonmaak voor je huid. Zowel op gebied van verzorging als make-up mogen we onze winterrituelen achter ons laten. Volg deze vijf stappen om de lente te verwelkomen!

Scrub de dode huidcellen weg

Investeer in een goede, niet agressieve scrub voor je gezicht en lichaam. Hou er rekening mee de huid van je gezicht een mildere scrub nodig heeft als de rest van je lichaam. Door de dode huidcellen te verwijderen, geef je je huid de kans te stralen. Een srubbeurt zorgt ervoor dat je verzorgingsproducten beter worden opgenomen en heb je minder kans op pukkeltjes.

Verwijder ongewenste haartjes

Exotische temperaturen mogen we nog niet meteen verwachten, maar stilaan kunnen we de lagen kleding weer laten voor wat ze zijn. Na een warme douche of bad en een grondige scrub kunnen we de ongewenste haartjes gemakkelijk verwijderen. Wie graag een bruin kleurtje wil krijgen, is gebaat bij dit ritueel. Ook als dat kleurtje uit een potje komt, en niet van de zon.

Verzorg de droge plekjes

Neem de droge plekjes onder handen voor je je huid gaat blootstellen aan de zon en buitenlucht. Vooral de huid op de ellebogen wil wel eens hardnekkig droge plekjes bevatten. Dit komt omdat de huid daar iets dikker is door de botstructuren die eronder liggen.

Vervang je gezichtscrème

Je huid heeft een minder vette crème nodig in de lente dan in de winter. Hydrateren blijft belangrijk, maar vervang je vette/olierijke dagcrème door een lichtere variant met SPF-bescherming. Laat je niet vangen door de eerste zonnestralen!

Nieuwe kleurtjes

De voorjaarstrends in make-up zijn, zoals gewoonlijk, erg vrolijk en speels. Kies voor een oranjerode lipstick, felblauwe of -groene oogschaduw en laat je huid stralen met een leuke blush. Ook deze lente mogen we weer lustig aan de slag met pasteltinten. Dit kan in de vorm van oogschaduw, een oogpotlood of nagellak. De lente is het ideale moment om te experimenteren met kleur op je gezicht en nagels!

Maar ook de naturel look is weer hot deze lente. Een goede verzorging is daarom essentieel. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content