Laserepilatie thuis

Het Franse bedrijf E-one heeft een ontharingslaser ontwikkeld die elke vrouw zelf zou moeten kunnen hanteren.

Wie definitief verlost wil zijn van ongewenste haargroei, kan sinds een aantal jaren kiezen voor lasertherapie. U moet daarvoor wel naar een schoonheidsinstituut of dermatoloog. Maar daar komt binnenkort misschien verandering in. Want het Franse bedrijf E-one heeft een ontharingslaser ontwikkeld die elke vrouw thuis zou moeten kunnen hanteren.

E-one deed vier jaar over de realisatie. En de grootste moeilijkheid bestond erin het lasertoestel van 50 kilogram (het gemiddelde gewicht van een professionele laser) terug te dringen tot een hanteerbaar exemplaar van 5 kilo. De technologie is gebaseerd op de ‘eflash’, een flitslamptechnologie die ook door professionelen wordt gebruikt om met lichte lasershots de haarwortel te vernietigen.

E-One zegt dat klinische tests -die werden uitgevoerd bij 24 vrijwilligers- hebben aangetoond dat het apparaat veilig en efficient is.

Het toestel wordt in eerste instantie op de markt gebracht in Frankrijk. Het kost 1.350 euro, en volgens E-one bent u daarmee goedkoper af dan weer u voor een aantal sessies naar de schoonheidsspecialist gaat. Als het een success blijkt in Frankrijk, wordt het ook elders in Europa gelanceerd.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content