Lange wimpers komen voortaan uit een tube

L’Oréal heeft een gel ontwikkeld die wimpers doet groeien en mascara overbodig maakt.

Mooie, volle, lange wimpers, dat is wat de meeste vrouwen willen en dat is waardoor mascarafabrikanten bijzonder rijk zijn geworden. Maar volgens de Sunday Telegraph is mascara binnenkort niet meer nodig, want er is een gel ontwikkeld die wimpers langer doet groeien voordat ze uitvallen, en dat betekent dat ze mooier en voller worden.

Al sinds de dagen van de Egyptische farao’s is het gebruik van mascara voor veel vrouwen een vast onderdeel van de dagelijkse opknapbeurt. En als dat niet voldoende is, zijn er nog altijd valse wimpers die de indruk wekken dat die haartjes vol en lang zijn. Want dat maakt deel uit van ons schoonheidsideaal, blijkens de miljoenen die er jaarlijks aan worden uitgegeven.

Nu hebben biologen bij de producent van schoonheidsartikelen die vindt ‘dat u het waard bent’ een nieuwe aanpak ontwikkeld. Na een intensieve studie en een vergelijking tussen de wimperhaartjes en andere haren, hebben ze ontdekt dat ‘gewone’ haren gemiddeld drie jaar groeien, terwijl de wimpers na drie maanden al uitvallen. Dat betekent dat die minder tijd hebben om te groeien en te beantwoorden aan de heersende schoonheidsnormen.

Om met onderzoeksleider dr. Patricia Pineau te spreken: “Het werd ons duidelijk dat door de groeifase van de wimpers te verlengen, die langer worden en dat door het uitstellen van het moment waarop de groei stopt en de wimpers gaan uitvallen, het aantal haartjes op het ooglid toeneemt. En terwijl moderne mascara de illusie schept dat we langere wimpers hebben, zijn die nadat een vrouw haar make-up verwijdert natuurlijk even lang als anders”.

De onderzoekers vonden een remedie in de vorm van een aminozuur dat arginine heet, en extracten van de Mexisaanse plant Centelle asiatica. Daaruit maakten ze een witte gel, die elke nacht moet worden aangebracht op de wortels van de wimpers. Op het resultaat, zo wordt ons verzekerd, zou elke faraodochter jaloers zijn.

Belga/AH.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content