Vrouwen die regelmatig behandelingen ondergaan met botox, zouden volgens een Duits onderzoek stoffen aanmaken waardoor ze immuun worden voor de stof. Hierdoor zou de behandelingen niet meer werken. Dat schrijft de Daily Mail.

Veel vrouwen, en ook steeds meer mannen, laten zich op regelmatige tijdstippen injecteren met botox waardoor de rimpels op het voorhoofd en rond de ogen zouden verminderen. Nu blijkt dat mensen na verloop van tijd ongevoelig kunnen worden voor de stof die wordt ingespoten, waardoor de behandeling niet langer effectief is.

Uit een Duits onderzoek blijkt dat één op 200 mensen na regelmatig gebruik van botox een soort van antistof aanmaken, waardoor ze steeds meer nodig hebben om hun behandelingen te laten werken. De onderzoekers publiceerden hun bevonden in de Journal of Neural Transmission.

Hoewel het om een klein deel van de patiënten gaat, zou dit getal nog hoger kunnen liggen aangezien de teleurgestelde klanten vaak niet meer van zich laten horen en dus niet meer getest kunnen worden. Waarom mensen immuun worden voor botox is nog niet bekend. Het zou kunnen dat sommige klinieken de stof teveel verdunnen of een verkeerde dosis toedienen. (LVR)

Vrouwen die regelmatig behandelingen ondergaan met botox, zouden volgens een Duits onderzoek stoffen aanmaken waardoor ze immuun worden voor de stof. Hierdoor zou de behandelingen niet meer werken. Dat schrijft de Daily Mail. Veel vrouwen, en ook steeds meer mannen, laten zich op regelmatige tijdstippen injecteren met botox waardoor de rimpels op het voorhoofd en rond de ogen zouden verminderen. Nu blijkt dat mensen na verloop van tijd ongevoelig kunnen worden voor de stof die wordt ingespoten, waardoor de behandeling niet langer effectief is. Uit een Duits onderzoek blijkt dat één op 200 mensen na regelmatig gebruik van botox een soort van antistof aanmaken, waardoor ze steeds meer nodig hebben om hun behandelingen te laten werken. De onderzoekers publiceerden hun bevonden in de Journal of Neural Transmission. Hoewel het om een klein deel van de patiënten gaat, zou dit getal nog hoger kunnen liggen aangezien de teleurgestelde klanten vaak niet meer van zich laten horen en dus niet meer getest kunnen worden. Waarom mensen immuun worden voor botox is nog niet bekend. Het zou kunnen dat sommige klinieken de stof teveel verdunnen of een verkeerde dosis toedienen. (LVR)