Krijgen we al grijze haren vanaf 25 jaar?

© iStock

Uit een onderzoek in Groot-Brittannië door een haarverzorgingsmerk blijkt dat een kwart van de vrouwen een eerste grijze haar vinden op hun hoofdhuid op 25-jarige leeftijd.

Uit een onderzoek in Groot-Brittannië door een haarverzorgingsmerk blijkt dat een kwart van de vrouwen een eerste grijze haar vinden op hun hoofdhuid op 25-jarige leeftijd.

We schrokken toch wel even toen we de cijfers van dit onderzoek onder ogen kregen. Zo ging een Britse haarverzorgingsmerk op onderzoek uit, in totaal namen 2000 Britse vrouwen deel en de resultaten zijn wel een beetje stresserend. Zo vindt een kwart van de Britse vrouwen een eerste grijze haar terug wanneer ze 25 jaar oud zijn. Eén op de tien vrouwen begin al grijs te worden vanaf 21 jaar. Dat schrijft de Telegraph. We zouden van dit nieuws alleen al enkele grijze haren kunnen krijgen.

Dertig

De meeste vrouwen worden rond hun 33e al een stuk grijzer. Vrouwen met blonde lokken hebben geluk, hier ligt de leeftijdsgrens meestal iets verder. Zij worden pas grijs vanaf hun 35e. Toch bestaat er een handig trucje om de eerste grijze haren te camoufleren: kleuren.

Kleuren, of niet?

Hoewel heel wat vrouwen hun haren kleuren om de grijze lokken te verdoezelen, zijn er ook dames die resoluut weigeren om met de kleurborstel aan de slag te gaan. Zij zien grijze haren als een teken van wijsheid en ervaring. Het aantal vrouwen dat weigert de haren te kleuren ligt op 10 procent.

Daarnaast zijn er ook heel wat vrouwen, 20 procent om precies te zijn, die grijzen haren liever bij een andere vrouw zien dan bij zichzelf. Zij beslissen om over te gaan tot kleuren. De meeste vrouwen die deelnamen aan het onderzoek verven ongeveer tot hun 68e verjaardag hun haren op regelmatige basis. Vanaf 69 jaar geven heel wat vrouwen de grijze haren vrij spel. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content