Kiehl’s lanceert vier nieuwe geurmelanges

Deze zouden slechts een begin zijn van wat een uitgebreid geurengamma moet worden.

Bij Kiehl’s hebben ze hun zintuigen gezet op de geurenmarkt. Het resultaat? Een nagelnieuwe Aromatic Blends lijn met vier verse geurmengelingen.

Rijke bodylotions, herstellende serums of weldadige handcrèmes, geef toe: parfum is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een Kiehl’s shop binnenwandelt. Afgezien van enkele essentiële oliën en hun original musk geurtje leek skincare hun handelsmerk. Toch maken geuren deel uit van het Kiehl’s erfgoed. Toen de eerste Kiehl’s apotheek in 1851 de deuren opende zetten ze zichzelf op de kaart door maar liefst 122 met de hand gemengde geuren te verkopen, waaronder ook de allereerste muskusgeur. Veel van die geuren zijn in 1979 opgenomen in het Smithsonian institute.

In haar nieuwe geurenlijn brengt Kiehl’s vier nieuwe geurenmengelingen: appelsienbloesem met lychee, vanille met cederhout, nashipeerbloesem met roze pompelmoes en vijgenblad met salie. “De componenten werden elk zorgvuldig uitgekozen”, aldus Chris Salgardo, hoofd van Kiehl’s USA. “Het was een proces van jaren, met ingrediënten die van over heel de wereld komen. Er is sterk nagedacht over de combinaties, we willen immers niet zomaar een lekkere geur presenteren, er zit een hele filosofie achter. Het was voor ons echt noodzakelijk om ieder ingrediënt in zijn puurste vorm te presenteren” , vertelt Salgardo aan Women’s Wear Daily.

Kiehl’s werkte hiervoor samen met verschillende oliehuizen, elk met hun eigen techniek en specialiteit. Zo werden de appelsienbloesems, roze pompelmoes en salie onmiddellijk na het plukken ontdaan van hun essentiële oliën met behulp van stomend water; op deze manier komen de sterkste aroma’s vrij. Het cederhout en vanille dat Kiehl’s voor zijn geuren gebruikte is afkomstig van duurzame kwekerijen in Uganda en Virginia, die overigens ook de lokale bevolking steunen. De geuren lychee, nashipeerbloesem en vijgenblad werden gecreëerd via aromatische reproductie, een techniek die de geuren namaakt zonder de planten te beschadigen.

Volgens Salgardo zijn deze vier geurmelanges slechts een begin van wat een uitgebreid geurengamma moet worden. (WWD/KS)

De Aromatic Blends worden rond september in de Belgische Kiehl’s shops verwacht. Amerika kan er al een maandje eerder van profiteren. Elke geur komt met een bijhorende bodylotion en douchegel;

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content