Kapseltrends voor het najaar

Wat zijn de trends op vlak van snit, kleuring en haarverzorging?

Wat zijn de trends op vlak van snit, kleuring en haarverzorging?

Volgende herfst/winter worden we weer om de oren geslagen met nieuwe trends en haarverzorgingsproducten. Het lijkt ons dan ook heel logische dat je door de bomen het bos niet meer kan zien en dat het een veelheid aan verschillende ‘prikkels’ wordt. Om je een beetje wegwijs te maken in de trends voor het komende najaar, op vlak van kapsels, helpen we je een hand en sommen we de belangrijkste trends op op vlak van kleuring, snit en producten.

1. De snit

Voor mensen met lange lokken is de boodschap voor het volgende seizoen: volume! Creëer volume in je haar door krullen of slag. Op de catwalk zagen we dit regelmatig terugkomen, waaronder bij Sonia Rykiel. Hou je meer van een strakke look, dan kan je kiezen voor een meer grafisch kapsel, waarbij het lange haar helemaal recht geknipt wordt. Dit zagen we onder meer bij Balmain.

Wie kiest voor een kort kapsel, gaat deze winter voor de ‘out-of-bed-look’. Hierbij is het grote stijlicoon Michelle Williams, waarbij we haar korte warrige coupe als voorbeeld nemen.

2. Kleuring

Ombre blijft ook volgende herfst/winter een absolute hit en er mag naar hartenlust geëxperimenteerd worden met kleurverschillen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een donkere frou en lichtere lokken. Wie minder gek is op felle contrasten, kan ook zachtere ombre’s met elkaar combineren. Zo zien we dat twee tinten van bruin of blond ook moeiteloos met elkaar kunnen gecombineerd worden. Hierbij is het subtiel combineren van de twee kleuren een absolute kunst. De trend van ombre is vooral makkelijk voor mensen die al een bepaalde haarlengte hebben. Voor korte kapsels is dit een iets moeilijkere trend.

Daarnaast blijven pastelkleurtjes toch ook nog steeds een voltreffer. Kelly Osbourne kan beschouwd worden als het absolute voorbeeld wat betreft gekke haarkleuringen. Haar laatste haarkleuring, pastelpaars, blijkt erg in de smaakt te vallen bij fans en publiek. Deze kunstmatige kleuren zijn voor vrouwen met een hoge portie lef. Wat je ook altijd kan doen is een tijdelijke haarkleuring aanbrengen aan de onderkant van de lokken, denk bijvoorbeeld aan gekleurd haarkrijt. Zo kan je een fel kleurtje, zoals roze, aanbrengen zonder dat het voor langere tijd op het haar blijft.

3. Haarproducten

Een prima shampoo en conditioner, aangepast aan het eigen haar, blijven uiteraard een must. Daarnaast is er nog een hele reeks aan verzorgingsproducten, waar we vooral zien dat oliën en producten om droog haar tegen te gaan stijgen in populariteit (en aantal). Zo heb je onder meer de ‘Ultimate Oil Elixir’-lijn van Schwarzkopf, een gamma producten die droog haar aanpakt en weer mooi glad en sterker maakt. Daarnaast zijn er ook een heel aantal oliën op de markt gekomen om droger haar, waarvoor we de verantwoordelijkheid vooral moeten leggen bij de stijltangen, aan te pakken. Een voorbeeld hiervan is de ‘Strenghtening and hydrating hair oil-in-cream’ op basis van de olie van olijven en avocado’s. Deze olie neemt droge lokken onder handen kan je aanbrengen in zowel droog als nat haar. Een ander product is de ‘Aromachology Repairing Oil’ van L’Occitane. Deze olie, die je kan aanbrengen op haarpunten, zal het haar herstellen en droge punten zullen verdwijnen.

Ook een steeds groeiende trend in de producten voor het haar is het gebruik van gezonde ingrediënten en het weglaten van parabenen. Verschillende producten die in de supermarkt verkocht worden, hebben steeds minder en minder parabenen. Wil je echt zeker zijn dat er geen parabenen in de shampoo of conditioner zitten, dan kan je steeds bij de apotheker terecht.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content