Kapper Vidal Sassoon is op 84-jarige leeftijd in zijn huis in Los Angeles overleden. De kapper zou aan leukemie geleden hebben, maar dat wilde de politie niet bevestigen. Dat hij een natuurlijke dood gestorven is, staat wel vast.

Oorspronkelijk startte Sassoon zijn carrière met het wassen van haar, maar in 1954 opende hij zijn eerste eigen salon.

Onder andere door zijn uitvinding van het bobkapsel in de jaren '60 wordt Sassoon intussen gezien als de grondlegger van het moderne kappersvak. Vanaf de jaren '80 kwamen er ook heel wat shampoos en conditioners onder zijn naam op de markt. (EH)

Kapper Vidal Sassoon is op 84-jarige leeftijd in zijn huis in Los Angeles overleden. De kapper zou aan leukemie geleden hebben, maar dat wilde de politie niet bevestigen. Dat hij een natuurlijke dood gestorven is, staat wel vast. Oorspronkelijk startte Sassoon zijn carrière met het wassen van haar, maar in 1954 opende hij zijn eerste eigen salon. Onder andere door zijn uitvinding van het bobkapsel in de jaren '60 wordt Sassoon intussen gezien als de grondlegger van het moderne kappersvak. Vanaf de jaren '80 kwamen er ook heel wat shampoos en conditioners onder zijn naam op de markt. (EH)