Zuid-Koreanen die hun stem willen uitbrengen gaan het moeilijk krijgen; de deelneemsters lijken namelijk allemaal als twee druppels water op elkaar. Dat schrijft de Huffington Post.

De Japanse website livedoor.jp plaatste een foto van de twintig Miss Korea-finalisten en werd meteen opgepikt door de media. Dit omdat op de foto te zien is dat alle kandidaten er hetzelfde uitzien. Vooral hun monden, ogen, neus en wenkbrauwen lijken hetzelfde. Dit is volgens deskundigen geen toeval; ze beweren dat de kandidates allemaal onder het mes gingen om een meer 'Westerse' look te krijgen.

Ook in Korea zelf heeft de foto van de Miss-kandidaten tot enige commotie geleid. Vooral de oudere vrouwen keken met grote ogen naar de foto en vinden het een schande dat jonge meisjes hun unieke gezichtskenmerken laten wegvagen om een meer westerse uitstraling te krijgen.

Vorig jaar publiceerde The Economist een lijst met de landen waar de meeste cosmetische ingrepen worden uitgevoerd. Op de eerste plaats vinden we de Verenigde Staten terug. Maar het tijdschrift keek ook naar steden waar plastische chirurgie populair is. En wat bleek? In Koreaanse steden is cosmetische chirurgie héél populair en spannen ze de kroon. (LVR)

Zuid-Koreanen die hun stem willen uitbrengen gaan het moeilijk krijgen; de deelneemsters lijken namelijk allemaal als twee druppels water op elkaar. Dat schrijft de Huffington Post. De Japanse website livedoor.jp plaatste een foto van de twintig Miss Korea-finalisten en werd meteen opgepikt door de media. Dit omdat op de foto te zien is dat alle kandidaten er hetzelfde uitzien. Vooral hun monden, ogen, neus en wenkbrauwen lijken hetzelfde. Dit is volgens deskundigen geen toeval; ze beweren dat de kandidates allemaal onder het mes gingen om een meer 'Westerse' look te krijgen. Ook in Korea zelf heeft de foto van de Miss-kandidaten tot enige commotie geleid. Vooral de oudere vrouwen keken met grote ogen naar de foto en vinden het een schande dat jonge meisjes hun unieke gezichtskenmerken laten wegvagen om een meer westerse uitstraling te krijgen. Vorig jaar publiceerde The Economist een lijst met de landen waar de meeste cosmetische ingrepen worden uitgevoerd. Op de eerste plaats vinden we de Verenigde Staten terug. Maar het tijdschrift keek ook naar steden waar plastische chirurgie populair is. En wat bleek? In Koreaanse steden is cosmetische chirurgie héél populair en spannen ze de kroon. (LVR)