Aanleiding is het artikel in een Australisch magazine waarin een kennis van Kate Middleton beweert dat de Hertogin van Cambridge hypnotherapie onderging als behandeling voor haar acute ochtenmisselijkheid.

De Hertogin van Cambridge kondigde het nieuws van haar zwangerschap aan in december, toen ze werd opgenomen in een ziekenhuis in Londen voor acute ochtendmisselijkheid. De ernstige vorm van ochtendmisselijkheid was meteen 'onderwerp du jour' en iedereen was op zoek naar de fijnste details over de toestand van Kate. Het Britse hof gaf heel weinig, bijna geen, informatie over de toestand en behandeling van Kate. Maar nu heeft een kennis van Kate en William vertelt aan een Australisch magazine dat de Hertogin van Cambridge hypnotherapie volgde als behandeling voor haar ochtenmisselijkheid. Dat meldt de Huffington Post.

Een 'kennis' van Kate heeft aan het Australische tijdschrift 'New Idea' gezegd dat Kate zich voor haar zware vorm van misselijkheid liet behandelen door hypnotherapie. Of de Hertogin van Cambridge nu effectief hypnotherapie heeft gevolgd of niet, dat laten we in het midden. Wel interessant is het debat dat we hieraan kunnen verbinden: zou hypnotherapie de extreme kwaaltjes van een beginnende zwangerschap kunnen tegengaan?

Medische studies geven hier geen sluitend antwoord op. In 2010 voerde wetenschappers aan de Queen's University van Belfast zes verschillende studies naar het effect van hypnotherapie op acute ochtendmisselijkheid. Ze kwamen tot het resultaat dat er wel degelijk een verband is tussen het volgen van hypnotherapie en de verbetering van de klachten van zware ochtendmisselijkheid. Toch concludeerden de onderzoekers dat er onvoldoende bewijs was om aan te tonen of hypnose nu echt een positief effect had of niet. Dat zegt de Huffington Post.

Het volgen van hypnotherapie zorgt vooral voor rust in het hoofd en zorgt er voor dat de patiënt zich makkelijker zal openstellen voor suggesties, die in 'normale' toestand nog niet eens zouden overwogen worden. Zou zouden er bepaalde associaties verbroken kunnen worden of net versterkt. In het geval van Kate schrijft The Huffington Post dat ze vooral problemen had met eten. Door hypnose kon Kate Middleton eten beginnen associëren met gezondheid en niet langer met misselijkheid. Het is met andere woorden een manier om de 'mindset' ten opzichte van iets, dat je in dit geval misselijk maakt, te veranderen. (LVR)

Aanleiding is het artikel in een Australisch magazine waarin een kennis van Kate Middleton beweert dat de Hertogin van Cambridge hypnotherapie onderging als behandeling voor haar acute ochtenmisselijkheid. De Hertogin van Cambridge kondigde het nieuws van haar zwangerschap aan in december, toen ze werd opgenomen in een ziekenhuis in Londen voor acute ochtendmisselijkheid. De ernstige vorm van ochtendmisselijkheid was meteen 'onderwerp du jour' en iedereen was op zoek naar de fijnste details over de toestand van Kate. Het Britse hof gaf heel weinig, bijna geen, informatie over de toestand en behandeling van Kate. Maar nu heeft een kennis van Kate en William vertelt aan een Australisch magazine dat de Hertogin van Cambridge hypnotherapie volgde als behandeling voor haar ochtenmisselijkheid. Dat meldt de Huffington Post. Een 'kennis' van Kate heeft aan het Australische tijdschrift 'New Idea' gezegd dat Kate zich voor haar zware vorm van misselijkheid liet behandelen door hypnotherapie. Of de Hertogin van Cambridge nu effectief hypnotherapie heeft gevolgd of niet, dat laten we in het midden. Wel interessant is het debat dat we hieraan kunnen verbinden: zou hypnotherapie de extreme kwaaltjes van een beginnende zwangerschap kunnen tegengaan? Medische studies geven hier geen sluitend antwoord op. In 2010 voerde wetenschappers aan de Queen's University van Belfast zes verschillende studies naar het effect van hypnotherapie op acute ochtendmisselijkheid. Ze kwamen tot het resultaat dat er wel degelijk een verband is tussen het volgen van hypnotherapie en de verbetering van de klachten van zware ochtendmisselijkheid. Toch concludeerden de onderzoekers dat er onvoldoende bewijs was om aan te tonen of hypnose nu echt een positief effect had of niet. Dat zegt de Huffington Post. Het volgen van hypnotherapie zorgt vooral voor rust in het hoofd en zorgt er voor dat de patiënt zich makkelijker zal openstellen voor suggesties, die in 'normale' toestand nog niet eens zouden overwogen worden. Zou zouden er bepaalde associaties verbroken kunnen worden of net versterkt. In het geval van Kate schrijft The Huffington Post dat ze vooral problemen had met eten. Door hypnose kon Kate Middleton eten beginnen associëren met gezondheid en niet langer met misselijkheid. Het is met andere woorden een manier om de 'mindset' ten opzichte van iets, dat je in dit geval misselijk maakt, te veranderen. (LVR)