Kajal oogpotloden: ethisch verantwoorde make-up volgens Zuid-Indische traditie

Het nieuwe gamma kajal oogpotloden van Yves Rocher: 100% Kajal Intense. V.l.n.r.: Feuille d'or, Terre de sienne, Rose indien, Vert de cobalt, Bleu indigo en Noir de carbone. © Yves Rocher

In de westerse cosmeticawereld zijn kajal oogpotloden nog niet helemaal doorgebroken. Ze zijn veelzijdiger dan traditionele eyeliners, hebben meer pigment en zijn iets zachter en vochtiger van textuur. Je kan ze op verschillende manieren dragen, waaronder op je onderste- en bovenste waterlijn, op je wimperrand en als een cat eye.

Volgens oeroude Zuid-Indische traditie wordt kajal als mengsel van roet en andere ingrediƫnten door mannen en vrouwen als een soort van eyeliner rond de ogen aangebracht. Van alle ingrediƫnten die bij de bereiding van kajal worden gebruikt, zoals sandelhout, sap van de Alstonia scholaris, wonderolie en ghee, wordt geloofd dat het medicinale eigenschappen heeft en worden ze gebruikt in Indiase therapieƫn, zoals in ayurveda en siddha.

Ook het nieuwe gamma kajal oogpotloden van Yves Rocher – 100% Kajal Intense – bevat uitsluitend natuurlijke ingrediĆ«nten: zoete amandelolie uit biologische teelt, bamboepoeder, elemihars, sesamolie uit biologische teelt, wonderboomolie, jojoba-olie, rijstwas en carnaubawas. Bovendien zijn de kajal oogpotloden, net als alle producten van het merk, proefdiervij.

Topmodel Karlie Kloss
Topmodel Karlie KlossĀ© Pinterest

Daarbovenop bleef Yves Rocher qua vormgeving ook trouw aan de authentieke conische punt van de traditionele Zuid-Indische eyeliners, erg handig in gebruik en perfect om gedetailleerd te werk te gaan. Tip: gebruik een penseeltje als de punt van het potlood afslijt, omdat het moeilijker is om een kajal oogpotlood te slijpen.

Rihanna
RihannaĀ© Reuters

Yves Rocher 100% Kajal Intense bestaat uit zes warme zomerkleuren:

Rose indien, Terre de sienne, Noir carbone, Feuille d’or, Vert de cobalt en Bleu indigo.

Prijs: 6 euro 95 per stuk.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content