Isabelle Ulenaers van verzorgingsmerk Self: ‘Ik wil van ons ‘het kleintje tussen de groten’ maken’

© Johan Jacobs

Isabelle Ulenaers (35) is psychologe en richtte vorig jaar huidverzorgingsmerk Self op. Ze was onlangs genomineerd voor de Weekend Beauty Awards, alsook de Britse Pure Beauty Awards.

“Mijn dochter was een jaar of twee toen haar lichaam voortdurend vol uitslag en eczeem stond. Het gevolg van een atopische huid, zo bleek. Ze verdroeg niets, alleen cortisone hielp een beetje. Als bezorgde moeder was ik vastberaden om haar te helpen. Zo ging ik me verdiepen in de huid. Wat veroorzaakt uitslag, welke stoffen verdraagt onze huid en welke niet? Ik wilde er alsmaar meer over weten.

Na twee jaar research ontdekte ik dat er heel wat natuurlijke ingrediënten zijn die, wanneer je ze combineert, helende effecten hebben. De producten die ik online kocht, stelden me echter keer op keer teleur. Ze waren nooit helemaal natuurlijk, of bevatten maar een druppeltje natuurlijke ingrediënten. Dus ben ik ze maar zelf gaan maken. Sinds de lancering van Self krijg ik voortdurend positieve reacties en ‘voor en na’-foto’s. Dat spoort me aan om van Self een ‘kleintje tussen de groten’ te maken. Maar niet ten koste van de filosofie of kwaliteit: het product moet natuurlijk en authentiek zijn, met een gerecycleerde packaging. De winkels moeten op dezelfde lijn zitten.

Ik heb mijn eigen carrière destijds on hold gezet, maar ik werk nu meer dan vroeger. Af en toe denk ik nog aan mijn patiënten: hoe zou het met die zijn, en met die? Sommigen hebben me erg persoonlijke dingen verteld, die verhalen draag ik met me mee.”

naturalself.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content