Is slapen met een bh ongezond?

© iStock

Sommigen zeggen dat het de vorm van je borsten zou bevorderen, anderen beweren dat bh’s druk uitoefenen op je lymfatisch systeem en toxines kunnen opstapelen.

Iedereen verdeelt de wereld volgens haar eigen obsessie. Voor mij bestaat de wereld uit zij die op een warme zomerse dag met vrijlijke borstjes kunnen rondlopen, en zij die ten alle tijden beroep moeten doen op een bh. En dat laatste mag je letterlijk nemen. Uit angst dat de ondingen zich sneller dan geland aangetrokken voelen tot mijn navel en gewoon omdat ze ’s nachts behoorlijk in de weg kunnen.. nuja, liggen durf ik ook al eens in een bh te slapen. Maar is dat wel zo gezond?

De wetenschap is in dubio en research brengt zowel hevige voor- als tegenstanders voort. Sommigen moedigen mijn tactiek aanomdat een bh wel degelijk kan helpen voorkomen dat borsten slapper worden omdat ze zo altijd ondersteund zijn. Anderen geven me gelijk dat mensen met een bh zouden moeten slapen als ze anders pijn krijgen in hun borsten en schouders. En hoewel heel wat plastisch chirurgen het twijfelachtig vinden dat een bh het hangen van borsten zou kunnen tegengaan zijn ze er wel zeker van dat striemen langs de borsten en rimpels in het decolleté zo voorkomen worden.

Hà!

Wat dan weer niet zo fantastisch is voor je gezondheid is slapen in een bh die niet geschikt is om mee te slapen. Een bh die te klein is en waar je de volgende ochtend rode striemen van krijgt. Een bh uit het verkeerde materiaal, waardoor je borsten opwarmen, je gaat zweten en zo irritaties of zelfs schimmels kan ontwikkelen. Een bh met ijzeren ondersteuning, aangezien deze je ’s nachts kan porren waardoor er wondjes of zelfs inwendige cystes kunnen ontstaan. Het is ook dit soort druk die sommige wetenschappers linken aan bortskanker en lymfeklierkanker.

Het verdict: wanneer je zware borsten hebt en een bh je helpt om comfortabel te slapen dan kan het geen kwaad, zolang je maar voor een katoenen, ademende, ongevoerde, beugelloze bh of sport-bh kiest en je borsten af en toe laat ademen. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content