Kokosolie of kokosvet is een tropische olie, die goed is voor huid en haar. Zo geeft het dun en broos haar extra kracht én geeft het elk kapsel meer glans.

Kokosolie wordt gemaakt door het persen van het gedroogde witte vruchtvlees van de kokosnoot. Dit overblijfsel, gestold (kokosvet) of lopend (olie), bevat verzadigde vetzuren en heeft nog tal van andere voordelen voor de verzorging van het lichaam. Vooral voor de huid en het haar heeft het gebruik van kokosolie voordelen. Mensen met een droge huid kunnen kokosolie smeren om een soepelere en gehydrateerde huid te krijgen. Maar kokosolie heeft ook enkele voordelen specifiek voor het haar.

Glans

Het aanbrengen van kokosolie op het haar zorgt voor een extra glans en het haar ziet er een stuk gezonder uit. Hoe ga je te werk? Wrijf een beetje kokosolie op de palmen van je hand en breng en kleine hoeveelheid aan op de puntjes van het haar. Het haar moet wel vochtig zijn. Je kan het haar droogwrijven met een handdoek. Het effect van de kokosolie zal snel zichtbaar worden: het haar heeft een extra glans en voelt zacht aan.

Verzorgen van droog haar

Daarnaast kan de kokosolie ook gebruikt worden als een diepe haarconditioner. Het helpt de proteïne van het haar te herstellen. Hiervoor moet je de kokosolie een tijdje laten intrekken in het haar. Daarom kan je best wat kokosolie op het haar smeren een halfuurtje voor je in bad gaat of onder de douche stapt. Goed laten intrekken en vervolgens uitwassen, drogen en kammen. (LVR)

Kokosolie of kokosvet is een tropische olie, die goed is voor huid en haar. Zo geeft het dun en broos haar extra kracht én geeft het elk kapsel meer glans. Kokosolie wordt gemaakt door het persen van het gedroogde witte vruchtvlees van de kokosnoot. Dit overblijfsel, gestold (kokosvet) of lopend (olie), bevat verzadigde vetzuren en heeft nog tal van andere voordelen voor de verzorging van het lichaam. Vooral voor de huid en het haar heeft het gebruik van kokosolie voordelen. Mensen met een droge huid kunnen kokosolie smeren om een soepelere en gehydrateerde huid te krijgen. Maar kokosolie heeft ook enkele voordelen specifiek voor het haar. Glans Het aanbrengen van kokosolie op het haar zorgt voor een extra glans en het haar ziet er een stuk gezonder uit. Hoe ga je te werk? Wrijf een beetje kokosolie op de palmen van je hand en breng en kleine hoeveelheid aan op de puntjes van het haar. Het haar moet wel vochtig zijn. Je kan het haar droogwrijven met een handdoek. Het effect van de kokosolie zal snel zichtbaar worden: het haar heeft een extra glans en voelt zacht aan. Verzorgen van droog haar Daarnaast kan de kokosolie ook gebruikt worden als een diepe haarconditioner. Het helpt de proteïne van het haar te herstellen. Hiervoor moet je de kokosolie een tijdje laten intrekken in het haar. Daarom kan je best wat kokosolie op het haar smeren een halfuurtje voor je in bad gaat of onder de douche stapt. Goed laten intrekken en vervolgens uitwassen, drogen en kammen. (LVR)