Is jouw make-up uitwerpselenvrij?

© iStock

De politie van Londen heef een merkwaardige waarschuwing de wereld ingestuurd. Wie namaak-cosmeticaproducten koopt van dure merken, zou volgens hen wel eens rattenuitwerpselen en zelfs menselijke urine op haar gezicht kunnen smeren.

Ook cyanide, arsenicum, lood, kwik en ander vergif werden tijdens labotesten in de valse producten aangetroffen. Behalve het feit dat alles op dit lijstje behoorlijk ranzig is, kan het ook irritaties en allergische reacties veroorzaken.

‘Cosmetica zou je natuurlijke schoonheden moeten vergroten, maar de valse producten doen zo ongeveer het tegenovergestelde. Onze algemene regel is: als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het waarschijnlijk ook.’

Maria Woodwall van de Londense politie

Internetshoppen

De politie vreest nog voor een toename van valse producten op de markt door het stijgende aantal online aankopen. Internet is een speelplaats voor fraudeurs en daarom drukt ze internetshoppers op het hart zich goed te informeren op blogs en fora om zich ervan te vergewissen dat ze kwaliteit kopen én dat ze simpelweg niet opgelicht worden. Een verwittigde vrouw is er twee waard.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content