In de beautywereld is er een nieuwe haartrend die best wel bizar is: zo moet je het haar verbranden om gespleten punten tegen te gaan.

Deze haartherapie is afkomstig uit Brazilië en wordt Velaterapia genoemd. Als een lopend vuurtje gaat dit nieuw trucje de wereld rond en onder meer Alessandra Ambrosio, topmodel bij Victoria's Secret, zou al fan zijn.

Maar wat is deze haartherapie nu precies? De kapster neemt een lok en draait deze helemaal rond. Daarna gaat ze met een kaars of aansteker langs het haar om de dode haarpunten weg te branden. Daarna worden de verbrande en dode haarpuntjes afgeknipt. Gevolg: een gezonde haarbos! De vraag is natuurlijk of dit verbranden niet enkel 'show' is, want je kan toch ook heel simpel de lokken draaien en vervolgens de puntjes knippen? Lijkt ons best gevaarlijk om eerst het haar met een aansteker te zitten bewerken, want voor je het weet staat heel je kapsel in brand.

Hier kan je alvast zien hoe ze in Brazilië te werk gaan:

(LVR)

In de beautywereld is er een nieuwe haartrend die best wel bizar is: zo moet je het haar verbranden om gespleten punten tegen te gaan. Deze haartherapie is afkomstig uit Brazilië en wordt Velaterapia genoemd. Als een lopend vuurtje gaat dit nieuw trucje de wereld rond en onder meer Alessandra Ambrosio, topmodel bij Victoria's Secret, zou al fan zijn. Maar wat is deze haartherapie nu precies? De kapster neemt een lok en draait deze helemaal rond. Daarna gaat ze met een kaars of aansteker langs het haar om de dode haarpunten weg te branden. Daarna worden de verbrande en dode haarpuntjes afgeknipt. Gevolg: een gezonde haarbos! De vraag is natuurlijk of dit verbranden niet enkel 'show' is, want je kan toch ook heel simpel de lokken draaien en vervolgens de puntjes knippen? Lijkt ons best gevaarlijk om eerst het haar met een aansteker te zitten bewerken, want voor je het weet staat heel je kapsel in brand. Hier kan je alvast zien hoe ze in Brazilië te werk gaan:(LVR)