Toen de 'ombre' midden 2014 zijn laatste adem uitblies, maakte de haarverftechniek plaats voor de light versie ervan: de 'sombre'. Als we experts mogen geloven, wordt de lijn naar meer subtiliteit verder doorgetrokken in aanloop naar deze zomer. Dé kleurtechniek voor het zomerseizoen is geïnspireerd op het kleurenpalet van de afwisselende tinten op het schild van een schildpad.

Subtiel en natuurlijk

Waar de alsmaar minder geliefde ombre-trend een redelijk duidelijke en onnatuurlijke kleurovergang vertoonde, won vorig jaar de subtielere variant alsmaar aan populariteit. De opvolgende trend werd 'sombre' gedoopt, waarbij de uiteinden van het haar zoals bij de 'ombre' nog steeds lichter zijn dan de wortels, maar veel minder drastisch. De opkomende schildpaddentechniek maakt komaf met deze ongekleurde haarwortels, maar verft de haren 'van kop tot teen'.

Omdat deze haarverftechniek zo subtiel is, oogt het kapsel veel natuurlijker dan de voorgaande 'ombre' en 'sombre'. Ook is de techniek ideaal om je haar optisch meer volume te geven, en je gezicht in de zomer nog meer op te lichten.

Omdat deze haarverftechniek zo subtiel is, oogt het kapsel veel natuurlijker dan de voorgaande 'ombre' en 'sombre'. , Twitter
Omdat deze haarverftechniek zo subtiel is, oogt het kapsel veel natuurlijker dan de voorgaande 'ombre' en 'sombre'. © Twitter

Over te laten aan professionals

Met de opkomst van de 'schildpaddentechniek', de overkoepelende term voor het verven van een reeks subtiele bruinachtige haartinten in asblond tot donkerbruin haar, is dé haarverftrend voor de lente en zomer van 2015 geboren. De techniek houdt in dat diverse warme kleurtonen, lichter dan de basiskleur van het haar, geleidelijk aan fijntjes en verticaal op de haren worden geverfd, in plaats van het haar volledig te transformeren van kleur. Het 'schildpaddeneffect' resulteert in een meer natuurlijk, maar toch sierlijk kapsel.

Experts raden aan om, vanwege de complexiteit van het gebruiken van diverse tinten, deze techniek niet thuis op eigen houtje uit te proberen, maar zich meteen te wenden tot een kapper die zich specialiseert in kleuring. Vraag naar een subtiele en fijne balayage verspreid over het gehele kapsel, en voor goudkleurige stressen rond het gezicht, om de ogen te doen stralen.

(LD)

Toen de 'ombre' midden 2014 zijn laatste adem uitblies, maakte de haarverftechniek plaats voor de light versie ervan: de 'sombre'. Als we experts mogen geloven, wordt de lijn naar meer subtiliteit verder doorgetrokken in aanloop naar deze zomer. Dé kleurtechniek voor het zomerseizoen is geïnspireerd op het kleurenpalet van de afwisselende tinten op het schild van een schildpad. Subtiel en natuurlijkWaar de alsmaar minder geliefde ombre-trend een redelijk duidelijke en onnatuurlijke kleurovergang vertoonde, won vorig jaar de subtielere variant alsmaar aan populariteit. De opvolgende trend werd 'sombre' gedoopt, waarbij de uiteinden van het haar zoals bij de 'ombre' nog steeds lichter zijn dan de wortels, maar veel minder drastisch. De opkomende schildpaddentechniek maakt komaf met deze ongekleurde haarwortels, maar verft de haren 'van kop tot teen'. Omdat deze haarverftechniek zo subtiel is, oogt het kapsel veel natuurlijker dan de voorgaande 'ombre' en 'sombre'. Ook is de techniek ideaal om je haar optisch meer volume te geven, en je gezicht in de zomer nog meer op te lichten. Experts raden aan om, vanwege de complexiteit van het gebruiken van diverse tinten, deze techniek niet thuis op eigen houtje uit te proberen, maar zich meteen te wenden tot een kapper die zich specialiseert in kleuring. Vraag naar een subtiele en fijne balayage verspreid over het gehele kapsel, en voor goudkleurige stressen rond het gezicht, om de ogen te doen stralen.(LD)